WTT Feeder Otočec - glavni turnir brez Slovencev

24.6.2022 | 12:40

Tilen Cvetko

Tilen Cvetko

Tilna Cvetka, ki je trenutno uvrščen na 499. mesto svetovne lestvice ITTF, je s 4:2 (-6, 7, -8, 6, 4, 4) premagal izkušeni Avstrijec Daniel Habesohn.

Organizatorji velikega mednarodnega turnirja so nekoliko nestrpno čakali na začetek prvega kola glavnega žreba turnirja WTT Feeder Otočec presented by I Feel Slovenia 2022, saj je v njem kot edini predstavnik Slovenije nastopil Tilen Cvetko, nekdanji član NTK Krka Novo mesto, ki je v mestu ob Krki preživel svojo rano namiznoteniško mladost. Za mizico ga je čakal Avstrijec Daniel Habesohn.

Nekdanji krkaš je dobro začel, povedel je z 2:1, v nadaljevanju pa je izkušenejši Avstrijec (55. igralec svetovne lestvice ITTF) z umirjeno igro znal dvoboj pripeljati v svojo korist z umirjeno igro in lepimi zaključki. Vsekakor je Cvetko s svojim nastopom lahko zadovoljen, z njim pa je tudi dokazal, da si na svetovni lestvici zasluži boljšo uvrstitev, ki jo bo bržkone popravil v novi tekmovalni sezoni.

Otoški turnir si je do sedaj ogledalo nekoliko manj gledalcev od pričakovanja organizatorjev, a res je tudi, da bolj ko se približujemo zaključku tega pomembnega športnega dogodka, ki je obenem tudi dobra turistična promocija Slovenije, več gledalcev bo. Zaključki v namiznem tenisu namreč vedno prinesejo izjemno atraktivno igro, ki praviloma navduši obiskovalce. #ifeelslovenia

J. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava