Premieri novih epizod seriala Regional-Special: javljanje iz Novega mesta

12.12.2021 | 11:30

Premieri novih epizod seriala Regional-Special: javljanje iz Novega mesta

12. in 13. decembra bosta na ogled novi epizodi karavane glasbenih posvetov Regional-Special. Tokrat je na vrsti javljanje iz Novega mesta, v sodelovanju z zavodom LokalPatriot in Galerijo Simulaker, epizodi pa se posvečata mentalnemu zdravju in duševnih stiskah v glasbenih poklicih ter festivalski sceni Jugovzhodne Slovenije.

Karavana Regional-Special, ki je posvečena debatam na temo glasbenega ekosistema, se tokrat seli v Novo mesto. Na sporedu bosta dve epizodi, posneti v Galeriji Simulaker, v sodelovanju z zavodom LokalPatriot. Karavana je letos že obiskala Kranj, Mursko Soboto in Novo Gorico, po Novem mestu pa se obetata še zadnji epizodi prve sezone, ki bosta posneti v Mariboru, v sodelovanju s Centrom za kreativnost.

Nedelja, 12. december ob 20h
Pogovor o mentalnem zdravju in duševnih stiskah v glasbi in prireditveni dejavnosti

V času epidemije in negotovega delovanja prireditvenega sektorja se je mnogo ljudi znašlo v duševnih stiskah. Pogovor naslavlja vzroke za zaskrbljujoče stanje mentalnega zdravja v prekarnih glasbenih poklicih, odpira prostor za osebne izkušnje glasbenikov in organizatorjev v pandemičnem času ter išče načine za destigmatizacijo in normalizacijo pogovor o duševnih stiskah. 

Sodelujejo:

Tisa Frelih (Mind & Brain Lab / Univerza v Ljubljani)
Matic Munc (Glasbeni mladinski center Basement Črnuče)
Marjan Lopuh (Analog Agency)
Gregor Strasbergar (MRFY)
Moderira: Katarina Juvančič


Povezava

Ponedeljek, 13. december ob 20h
Festivalska scena v Jugovzhodni Sloveniji

Pogovor se je ob organizaciji, izzivih, promociji in financiranju festivalov v omenjeni regiji dotaknil tudi preteklih izvedb festivalov, »koronski« sedanjosti ter pogledov v prihodnost festivalskega dogajanja v regiji. Kako se nanj odziva lokalna skupnost, kako v hitrem digitalnem svetu nagovarjati publiko in kako so se spoprijeli z negotovostjo ter ukrepi zaradi koronavirusa?

Sodelujejo:

Domen Bohte (Festival Jazzinty)

Manja Novak (Festival Črnfest)
Jan Strajnar (FKK – Festival kulture Kostanjevica)

Moderira: Klara Zupančič

Povezava

Regional-Special je del projekta Music Slovenia, ki jo preko Platforme Centra za kreativnost podpira Center za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje Ljubljana. Center za kreativnost omogočata Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

LokalPatriot

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava