Spomini na šolo v naravi v Cerknem

15.11.2021 | 09:50

Spomini na šolo v naravi v Cerknem

V lanskem šolskem letu zaradi epidemije koronavirusa nismo mogli v šolo v naravi. Zato smo bili letos toliko bolj veseli, ko smo teden dni prebivali v CŠOD v Cerknem. V ŠVN smo odšli v dveh skupinah, prvi teden učenci 3. triletja, drugi teden pa še učenci 2. triletja. Z nami sta bila učiteljica Mateja Oberstar in učitelj Gašper Mihelič.

Vsi dnevi v ŠVN so bili zelo zanimivi, polni različnih dejavnosti in doživetij. Učenci 6. in 7. razreda pa se najraje spominjamo …

Že zjutraj v avtobusu mi je bilo zelo lepo, ko smo sedeli čisto zadaj in uživali v igranju igric in glasbi. Ko pa smo prispeli v Cerkno v dom, smo morali najprej znositi kovčke v sobe. Bilo je zelo veliko strmih stopnic in sem mislil, da bom umrl od napora. Odleglo mi je, ko sem se preoblekel v kopalke in smo se šli kopat. V bazen smo hodili plavat vsak dan. Zelo sem bil vesel, da smo na koncu plavalnega tečaja vsi dobili srebrnega delfinčka. Všeč mi je bil še fotolov, saj smo morali poiskati več znamenitosti v Cerknem in okolici. Med prostim časom mi je bilo najlepše, ko smo gledali film o Harryju Potterju in na zabavi. V Divjih babah pa sem našel medvedjo kost!

Tim Tristan

Meni se je najbolj vtisnil v spomin ogled jam Divje babe 1 in 2. To je zelo staro najdišče. Tam so našli najstarejšo piščal na svetu. Ogledali smo si novo digitalno predstavitev. Zapomnil sem si, da je v jamah 90 % kosti jamskega medveda in 10 % kosti drugih živali, ki so tam živele v kameni dobi. Zelo mi je bil všeč tudi čudovit razgled po okolici.

Kevin Mark

Vsak dan je bilo kaj zanimivega. V ponedeljek smo šli takoj po kosilu v bazen. V torek smo v gozdu gradili bivališča iz naravnih materialov. V sredo smo spoznali Laufarijo Cerkno in si ogledali prav posebne pustne maske. V četrtek zvečer smo se zabavali ob filmu o Harryju Potterju. V petek, preden smo odšli domov, pa smo obiskali še Divje babe.

Žiga

Najbolj zanimivo mi je bilo v muzeju cerkljanskih Laufarjev in v bolnici Franji. Všeč mi je bilo druženje z učenci iz Vrhnike. V šoli v naravi nam je bilo lepo.

Matyaš

Zgodilo se je veliko lepega. Hodili smo v fitnes. Postavljali smo šotore. V sredo zvečer smo zakurili taborni ogenj in pekli kruh in jabolka. V Laufariji so nam predstavili cerkljanske maske Laufarje in njihove pustne običaje. Vse maske razen ene so narejene iz lesa lipe. Opogumila sem se in si oblekla masko Ta pijanega in Ta pijane. Moram priznati, da mi je bilo kar težko oponašati ta lik. V bolnici Franji so mi bile zelo zanimive barake z medicinsko opremo, v katerih so med drugo svetovno vojno zdravili ranjence. Presenetilo me je, kako so skrite med strmimi skalami nad reko Pasico. Všeč mi je bilo, ko smo gradili lesen Da Vincijev most in potem skakali po njem, da smo ga preizkusili. Vesela sem bila, da je moja ekipa zmagala v postavljanju šotora in da smo dekleta iz naše sobe dobila pohvalo za najbolj urejeno sobo. V spominu pa mi bo ostalo tudi to, da smo pozno v noč »viseli« na telefonih in da smo si v trgovini nakupili ogromno sladkarij. V ŠVN je bilo zanimivo, zabavno in zelo lepo, zato vsi upamo, da bomo šli še kdaj.

Klavdija

Učenci OŠ Stari trg ob Kolpi

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava