Na Mirni 34 prvošolcev

2.9.2021 | 10:30

Na Mirni 34 prvošolcev
Na Mirni 34 prvošolcev
Mirna - novo večnamensko igrišče

Mirna - novo večnamensko igrišče

Prag mirnske osnovne šole je včeraj popoldne prvič prestopilo 34 prvošolcev. Ob vstopu v novo življenjsko obdobje jim je župan podaril knjigo Ozimnica.  

1. septembra prvošolci na Mirni že tradicionalno prestopijo šolski prag popoldne, skupaj s starši, brati in sestrami, včasih celo s starimi starši. Ob tej priložnosti na šoli pripravijo  poseben program – včeraj jim je pravljico o petelinčku, ki je spoznal, kaj želi postati, ko odraste, povedala učiteljica Simona Koščak, potem pa so prvošolci prejeli rumene rutice in županovo darilo – knjigo Ozimnica s posvetilom.

»Vesel sem, da je število otrok preko 30, da sta dva razreda ponovno na Mirni. Pričakujemo, da jih bo v prihodnjih letih še več, kajti na Mirni se gradijo novi stanovanjski objekti in s tem bodo prišli tudi novi otroci, ki bodo obiskovali Osnovno šolo Mirna. Pričakujem, da se bodo otroci naučili veliko, kajti šola Mirna dejansko zagotavlja dobre pogoje, da temelje za celotno življenje,« pravi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš

Mirnsko osnovno šolo v letošnjem šolskem letu obiskuje 286 otrok v rednih oddelkih šole, poleg tega pa še 39 otrok v oddelkih šole s prilagojenim programom in 143 otrok v vrtcu. Prvošolci so razdeljeni v dva razreda - enemu je razredničarka Erika Cugelj, drugemu Urška Kralj, v delo z najmlajšimi osnovnošolci pa so vključene tudi Mojca Milčinovič, Mihaela Silvester in Zala Hrastnik.

»Učitelj v prvem razredu mora predvsem znati prisluhniti učencu posamezniku, kajti v prvi razred prihajajo otroci z zelo, zelo, zelo različnim predznanjem in učitelj mora prepoznati močna področja in tudi šibka področja in pri učencu to razvijati, tako da nekako do konca prvega triletja doseže tiste standarde, ki jih zahteva tudi učni program,« o pomenu učiteljev v prvem razredu pravi ravnateljica Osnovne šole Mirna Anica Marinčič. 

Mirnski osnovnošolci sicer novo šolsko leto začenjajo v sveže prepleskani šoli in z  novo pridobitvijo – večnamenskim asflatnim igriščem, na katerem bodo med drugim lahko igrali rokomet, košarko, tenis, se učili rolati in voziti kolo.

P. K. L.
foto: OŠ Mirna - I. V. in Lapego

Zvočni zapisi

Anica Marinčič

Dušan Skerbiš

Galerija

_zzzmirna (1)
_zzzmirna (2)
_zzzmirna (3)
_zzzmirna (4)
_zzzmirna (5)
_zzzmirna (6)
_zzzmirna (7)
_zzzmirna (8)
_zzzmirna (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava