Maj Grandovec: Strokovni štab letos diha kot eno

9.4.2021 | 08:30

Maj Grandovec: Strokovni štab letos diha kot eno
Z leve proti desni: Tim Butkovec (kondicijski trener), Rudi Slobodnik  (kineziolog), Maj Grandovec (maser in ekonom)

Z leve proti desni: Tim Butkovec (kondicijski trener), Rudi Slobodnik (kineziolog), Maj Grandovec (maser in ekonom)

Maj Grandovec: Strokovni štab letos diha kot eno

Tekom vnovične prekinitve vseh domačih športnih tekmovanj zaradi koronavirusa, se je našel čas za predstavitev preostalega dela strokovnega štaba trebanjskih levov. Že četrto sezono zapored je v strokovnem štabu prisoten Maj Grandovec, letos pa mu je igranje v Evropi prineslo tudi večjo vlogo pri organizaciji tekem in ekonomskih opravilih prve ekipe.

Maj Grandovec je sicer prve igralske korake naredil prav v Trebnjem. Kalil se je pod taktirko številnih izkušenih strokovnjakov (Alojz Radelj, Marko Mežnaršič, Roman Šavrič, Ivan Vajdl), bil nekaj let član prvega moštva, a so ga poškodbe prisilile končati igralsko kariero že pri rosnih 24 letih. Tik za tem je še naprej ostal zvest rokometu in domačemu klubu.

V sezoni 2017/2018 je opravljal funkcijo vodje moštva, od sezone 2018/2019 pa dobil še vlogo maserja članske zasedbe trebanjskega Trima, sedaj pa skrbi še za vse tehnične in ekonomske naloge (skrb za drese in opremo, priprava pijače, logistika pred tekmo, vodja za COVID-19 ukrepe).

Z njim smo se pogovarjali ob prekinitvi domačega prvenstva, hkrati pa je ponosen nad osvojitvijo lanskega 3. mesta v državi in igranjem trebanjskih levov v skupinskem delu EHF Lige.

Maj, kakšna je tvoja funkcija v klubu?
Moje naloge v klubu so poleg dela v članski ekipi, vpete še v mlajših kategorijah. Sem namreč trener mini rokometa in mlajših dečkov, v članski ekipi pa opravljam funkcijo ekonoma in maserja. Letos sem z evropskimi tekmami dobil še vlogo pri organizaciji tekem, katere pa mislim, da smo glede na stanje izpeljali korektno, ampak prostora za izboljšave je še veliko.

Že nekaj sezon si del strokovnega štaba trebanjskih levov. Kaj tebi pomeni osvojitev 3. mesta v državi in letošnji preboj v skupinski del EHF Lige?
Res je, v strokovnem štabu sem že od sezone 2017/2018. V teh letih se je gradilo korak po korak, v lanski sezoni pa smo osvojili 3. mesto v državnem prvenstvu in tako uvrstitev v EHF Ligo, kar je dokaz, da gre klub z dobrim delom v pravo smer. Ko doživiš takšen uspeh, je lepo biti del te zgodbe, saj veš, da se ti pravo delo obrestuje.

Klub ne skriva ambicij za nadaljnje igranje v Evropi ter borbo za najvišja mesta v državi. Kakšen občutek je sodelovati z legendo slovenskega rokometa, Urošem Zormanom?
Naše ambicije lepo kažemo v letošnji sezoni, kjer se borimo za naslov državnega podprvaka. Do konca prvenstva je še kar nekaj tekem in upam, da nam uspe. Z Urošem smo dobili trenerja z ogromno izkušnjami. Lahko rečem, da sodelujemo odlično, celoten štab diha kot eno, kar je zelo pomembno za celotno ekipo in končni rezultat.

Član kluba si praktično že od otroštva, kljub temu pa si dokaj hitro zaključil z aktivnim igranjem. Kje vidiš razlike celotnega delovanja kluba v primerjavi z igralskimi časi in dosedanjim delom v strokovnem štabu?
Po koncu sezone 2016/2017 sem se odločil, da zaradi prevelike količine poškodb zaključim z aktivnim igranjem rokometa. Kot igralec sem vedno dajal svoj maksimum in tako je tudi sedaj v strokovnem štabu, saj vedno poskrbim, da so moje naloge opravljene. V mojih igralskih časih je klub zasedal sredino lestvice, takrat niti nisem bil tako pozoren na delovanje kluba. Danes pa vidim, kakšen preskok smo naredili v vseh teh letih. Lahko bi rekel, da je zapihal nek nov veter, ki bi nas lahko popeljal še kakšno stopničko višje.

Ter še za konec, kaj želiš sporočiti trebanjskim navijačem?
Škoda, da smo zaradi trenutne situacije primorani igrati pred praznimi tribunami, saj gledalci na tekmi dodajo naboj in motivacijo ter poskrbijo, da na tekmi ne slišiš samega sebe. V teh težkih časih bi se rad zahvalil vsem, ki nas podpirate in spremljate preko družbenih omrežij, zato upam, da kmalu spet doživimo pravo vzdušje v dvoranah.

RK Trimo Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava