DL: Najboljši sommelier je Grega Repovž

5.4.2021 | 18:30

Z Goranom Dragićem ...

Z Goranom Dragićem ...

Gregor Repovž iz Gostilne Repovž v Šentjanžu je po izboru inšpektorjev Gault&Millau postal najboljši sommelier 2021 v Sloveniji. Večina slovenskih vinskih poznavalcev ima sommelierstvo za hobi, Grega pa to razume kot poklic. Sam pravi, da je še veliko prostora za napredek. »In če bomo nadaljevali tempo, ki ga imamo, bomo čez deset let še mnogo boljši,« je prepričan Grega.

Študiral je agronomijo v Ljubljani, vendar ne pozabi povedati, da diplome ni nikoli končal. Razlog za to so bili prvi spori s stroko. Njegova profesorica vinogradništva je namreč rekla, da cviček ni vino, kar ga je silovito razjezilo. A danes nabira znanje po svetu, obiskuje vinarje in tečaje za sommelierje. V resnem stiku z vinom je, kot sam pravi, že več kot 20 let.

Na enem od svetovnih popotovanj lani v Clevelandu sta z mamo Meto ovekovečila prisrčno srečanje z Goranom Dragićem.

Članek je bil objavljen v 3. številki Dolenjskega lista 21. januarja 2021

R. M., foto: osebni arhiv

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava