DL: Na Turjaku - Obrtna cona se polni

26.9.2020 | 12:00

Obrtna cona Ločica

Obrtna cona Ločica

Dve podjetji v obrtni coni Ločica že delujeta, radi pa bi preselili tudi klavnico, ki je že desetletja lučaj od vrtca in šole

Pred desetimi leti je občina Velike Lašče ob državni cesti na Turjaku kupila pet hektarjev z gozdom poraščene parcele, ki jo je v naslednjem letu očistila in pripravila za komunalno opremljanje. Za to je porabila milijon evrov.

Sprva je bilo načrtovano, da bi tam storitveno obrtno dejavnost zagnali že v petih letih, a so zaradi naknadnih arheoloških raziskav del zemljišča, po katerem je nekoč peljala cesta, za gradnjo objektov prestavili. Lani so v prvem delu industrijske cone, ki je v celoti odprodana, investitorji dokončali svoje objekte in dva od njih sta že zagnala svoje dejavnosti. »To je za našo občino vsekakor velika pridobitev,« je dejal velikolaški župan dr. Tadej Malovrh.

Mimoidoči opažajo, da se cona s posekom gozda in izkopi že dalj časa širi v smeri Turjaka. Ta prostor je predviden, nekatere parcele so že odkupljene, za skladiščno, trgovsko in storitveno dejavnost, računajo tudi, da se bo tja preselila klavnica Kmetijske zadruge Velike Lašče, ki že vrsto let obratuje lučaj od osnovne šole in vrtca, kar je za učence in malčke sila moteče.

Malovrh je tako kot njegov predhodnik Anton Zakrajšek prepričan, da se jim bo nakup zemljišča obrestoval, saj so tudi z ugodnimi cenami komunalno opremljenega zemljišča pritegnili investitorje, ki bodo zagotovo prinesli tudi nekaj novih delovnih mest.

Članek je bil objavljen v 29. številki Dolenjskega lista 16. julija 2020

M. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava