Za brezskrben korak v šolo; darujete lahko jutri in v nedeljo v novomeški Qlandiji

28.8.2020 | 09:15

Za brezskrben korak v šolo; darujete lahko jutri in v nedeljo v novomeški Qlandiji

Letošnje leto nam je postreglo s popolnoma neznanimi in nepredvidljivimi dogodki, ki nam krojijo prihodnost. Ohromilo nas je za prenekatero aktivnost tako na poslovnem kot zasebnem področju in je vse prej kot enostavno.

Poletje se počasi zaključuje, približuje se čas novega izobraževalnega obdobja – čas, ko se v Zvezi za Dolenjsko že nekaj let v takem času odločimo za projekt, s katerim želimo ponuditi roko pomoči potrebnim.

Za marsikatero družino je to velik, zahteven in tudi stresen projekt. Kupiti je treba učbenike, delovne zvezke, torbo in ostale šolske potrebščine. Prav tako tudi oblačila in obutev. Mnoge družine se soočajo s socialno krizo, ki jih vodi v stisko, nelagodje, žalost ali celo obup … Vse to pa vpliva tudi na otrokovo samopodobo, njegovo lastno vrednost in identiteto, kar se odraža v njegovem razumevanju sveta in življenja.

Tako bomo zadnji vikend pred novim šolskim letom, v INTERSPAR Qlandija Novo mesto, namestili nakupovalni voziček, v katerem bomo zbirali šolske potrebščine, ki jih boste za šolarje v stiski podarili tisti, ki vam je mar zanje. Zbiramo zvezke, barvice, pisala in ostale šolske potrebščine, družabne igre, šolske nahrbtnike in torbice …

Vse zbrano bomo namenili pomoči potrebnim otrokom, tokrat v OŠ Bršljin, da bo tudi njihov korak v šolo brezskrben, vesel in sproščen. Takega si namreč prav vsi tudi zaslužijo.

Pridružite se nam pri trudu za lepši šolarjev vsakdan.

Zveza za Dolenjsko - ZZD

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava