DL: Najstarejši občan Občine Škocjan - Jožetu Giodaniju v slovo

10.6.2020 | 12:40

Jože Giodani je lani praznoval 100 let, 101. leta žal ni dočakal.

Jože Giodani je lani praznoval 100 let, 101. leta žal ni dočakal.

Marec – mesec življenja, ko se narava prebuja … pa tudi mesec žalosti. V nedeljo, 8. marca, je bilo od sv. Tomaža slišati zvonjenje. Življenje se je izteklo vaščanu, občanu Občine Škocjan, prijatelju Jožetu Giodaniju iz Klenovika. Verjetno si je tudi on želel svetlobe neizmernega poslanstva, ki vabi, ki vodi tja, kjer je naš skupni končni cilj.

Ni dočakal 24. aprila, jurjevega, ko bi dopolnil 101. leto. Obiska sorodnikov, župana, občanov, ko je življenje okoli njega žarelo, se je veselil.

Spominjali se ga bomo kot mirnega, močno verujočega in vase zaverovanega moža. Pa seveda tistega čebelarja, ki je večkrat hudomušno rekel, da ima rad »čebelce in ženske«. V lepem vremenu je posedal v vrtu in zrl v dolino. Misli so mu rade uhajale v minula leta, ko mu ni bilo lahko. V življenju, še zlasti v mladih in mlajših letih, je bil večkrat lačen kot sit. Spominjali se ga bomo kot borca, ki si je dal v svojih osemdesetih letih na vrtu postaviti in blagosloviti kapelico v spomin na sv. Marijo, v spomin na preživetje druge svetovne vojne.

Ostali bodo lepi spomini na obiske na njegovem domu, ki jih je bil vedno vesel. V krogu svojih domačih je tiho in mirno sklenil svojo življenjsko pot.

Članek je bil objavljen v 13. številki Dolenjskega lista 26. marca 2020

Tanja Hočevar, DU Škocjan in KORK Škocjan

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava