Imate tehničnega in registracijo? Šele aprila, prometne se podaljšajo. Stojijo tudi avtošole

18.3.2020 | 13:25

Foto: Bobo

Foto: Bobo

Imate tehničnega in registracijo? Šele aprila, prometne se podaljšajo. Stojijo tudi avtošole

Vlada je z odlokom začasno prepovedala izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter delo v tahografskih delavnicah zaradi zajezitve epidemije novega koronavirusa. Prepoved velja do 16. aprila.

Prometna dovoljenja, zavarovanja in ADR certifikati za prevoz nevarnega blaga, ki jim bo v času epidemije koronavirusa potekla veljavnost, bodo podaljšani do 16. maja, sporoča infrastrukturno ministrstvo. Dokumenti bodo tako po preteku veljavni mesec dlje, kot bo predvidoma veljala prepoved izvajanja tehničnih pregledov in postopkov registracije.

Z menjavo pnevmatik itak počakajte ...

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) pa je na svoji spletni strani objavila, da so zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa zaprli servisne centre za končne stranke. Tako do nadaljnjega več ne bo možna menjava pnevmatik v AMZS servisnih centrih.

AMZS inštruktorji varne vožnje ob tem izpostavljajo, da voznikom z vidika varnosti v prometu ni treba skrbeti. Z menjavo pnevmatik je namreč v pomladanskem času smiselno počakati ne glede na to, da zakonodaja predpisuje, da zimska oprema vozil od 15. marca ni več obvezna, razen če to zahtevajo vremenske razmere. Vreme je lahko v tem obdobju še zelo nepredvidljivo.

Do nadaljnjega pa tudi izvajajo cenitve škod brez osebnega stika s stranko, torej na daljavo. Pregledov vozil na terenu za potrebe vrednotenja pa do nadaljnjega ne opravljajo, so še zapisali na AMZS.

Vlada začasno prepovedala delo tudi šolam vožnje

Vlada je po številnih že sprejetih ukrepih za zajezitev širjenja novega koronavirusa z odlokom začasno prepovedala še delovanje šolam za voznike. Prepoved pa bo trajala do 16. aprila. Z odlokom se začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje storitev gospodarskim družbam, javnim in zasebnim izobraževalnim zavodom in drugim pravnim osebam zasebnega prava ter samostojnim podjetnikom posameznikom, ki izvajajo dejavnost usposabljanja kandidatov za voznike.

Prepoved velja tudi za pravne osebe ali samostojne podjetnike posameznike, ki izvajajo program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov, program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo in program izobraževanja.

Naloge je vlada z odlokom začasno prepovedala opravljati še pravnim osebam ali samostojnim podjetnikom posameznikom, ki opravljajo naloge tehnične službe, strokovne organizacije in pooblaščene registracijske organizacije.

sta/mk

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava