Ustanove zaprte; Prostofer, Rudi in Sopotniki stojijo

13.3.2020 | 08:40

Tudi KC Semič začasno zapira vrata (foto: arhiv)

Tudi KC Semič začasno zapira vrata (foto: arhiv)

Če je še do včeraj veljalo, da so denimo knjižnice odprte za tiste, ki vračajo oz. si izposojajo knjige in so v njih odpovedali le večje dogodke, od danes velja, da so kulturne ustanove zaprte za obiskovalce. V nadaljevanju nizamo uradna obvestila naših zavodov in organizacij, vsa najbolj aktualna obvestila seveda spremljajte tudi na portalu dolenjskilist.si ...

- RDEČI KRIŽ METLIKA

Rdeči križ Metlika obvešča občane, da se zaradi zaostrenih razmer ob pojavu  korona virusa spreminja ustaljen način dela, vezano na naloge in pomoči:

- da bo redna mesečna  delitev materialne pomoči (hrana, oblačila ...) potekala v manjših skupinah, ljudje bodo obveščeni.

- občani, ki so v samoizolaciji  in potrebujejo prehranske pakete, naj svojo potrebo sporočijo na št. : 07/ 30 60 481  ali  031 689 941 in na naslov: metlika.rk@siol.net, da lahko zagotovimo dostavo pomoči na domu.

- do nadaljnjega odpovedane aktivnosti, kjer se hkrati zbere večje število ljudi.

Za vse informacije na spodnjem kontaktu.

Želimo vam vse dobro.

RKS - Območno združenje Metlika

Kontakt:

- Pisarna: 07/30-60-481

- Sekretarka, Zalka Klemenčič: 031/689-941

- PREVOZI ZA STAREJŠE RUDI

Zaradi varnostnih ukrepov zaščite voznikov in uporabnikov brezplačnih prevozov za starejše Rudi v času širitve okužb s koronavirusom, Prostofer začasno prekinja izvedbo prevozov. Uporabniki, ki so imeli dogovorjen termin, bodo s stani klicnega centra Zavoda Zlata mreža o tem pravočasno obveščeni.

Ukrep velja do nadaljnjega oziroma do umiritve razmer. O ponovni vzpostavitvi prevozov vas bomo pravočasno obvestili.

Mestna občina Novo mesto

- PROSTOFER - TREBNJE

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa obveščamo vse uporabnike storitve PROSTOFER, da je izvajanje prevozov do nadaljnjega prekinjeno.

Občina Trebnje

- SOPOTNIKI

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice se je v sodelovanju z Zavodom Sopotniki glede na trenutno stanje širjenja koronavirusa odločil, da tudi pri njih iz previdnosti prekinjajo brezplačne prevoze za starejše.

- KNJIŽNICA MIRANA JARCA NOVO MESTO

Novomeška knjižnica obvešča, da zaradi porasta obolelih s koronavirusom v zadnjih dneh od vključno petka, 13. marca 2020, do preklica zapira svoja vrata. Zaprte bodo tudi krajevne enote knjižnice, prav tako ne bo vozil bibliobus.

Izposoja gradiva v tem času ne bo možna, rezervirano gradivo pa vas bo počakalo v knjižnici in ga boste lahko prevzeli takoj, ko bo knjižnica ponovno odprta. Zamudnina za že izposojeno gradivo v tem času ne bo tekla, tako da zaradi zaprtja knjižnice bralci ne bodo trpeli dodatnih stroškov.

Vabijo vas, da knjiga tudi v teh dneh ostane vaša zvesta spremljevalka. Obiščite spletni portal Biblos in si izposodite e-knjige, na voljo pa vam je tudi e-knjižnica s spletnimi časopisi in bazami podatkov s številnimi vsebinami.

Za informacije in pomoč so vam na voljo na e-naslovu knjiznicanm@kmj.si ali tel. št. 07 / 393 46 00 vsak delovnik med 7. in 15. uro.

Vse aktualne informacije lahko spremljate tudi na spletni in FB strani novomeške knjižnice.

- LJUDSKA KNJIŽNICA METLIKA

Spoštovani obiskovalci, obveščamo vas, da je Ljudska knjižnica Metlika po navodilih Ministrstva za kulturo in v soglasju z Občino Metlika

od petka, 13. marca 2020, do preklica zaradi trenutnih izrednih razmer v državi

ZAPRTA.

Za dneve zaprtosti se zamudnina ne bo obračunavala.

O nadaljnjih postopkih našega dela vas bomo sproti obveščali. Spremljajte nas tudi na naši spletni in FB strani.

Vabimo vas, da obiščete spletni portal Biblos, kjer si lahko zelo enostavno izposodite e-knjige. Če bi imeli z dostopom ali namestitvijo kakšne zaplete, nas pokličite na 07 369 15 22 ali 040 807 550.

Časopise in revije lahko berete na portalu Press reader, na naši spletni strani lahko dostopate tudi  do ostalih baz podatkov.

Hvala za razumevanje.

Kolektiv Ljudske knjižnice Metlika

- KNJIŽNICA ČRNOMELJ IN KRAJEVNA KNJIŽNICA SEMIČ

Spoštovani člani in uporabniki knjižnic!

V skladu z navodili Ministrstva za kulturo in porasta korona virusa smo se odločili, da jutri, v petek, 13. marca 2020 ZAPREMO Knjižnico Črnomelj in Krajevno knjižnico Semič, in sicer do preklica.

Izposoja gradiva v tem času ne bo možna, rezervirano gradivo pa vas bo počakalo v knjižnici in ga boste lahko prevzeli takoj, ko bo knjižnica ponovno odprta. Zamudnina za že izposojeno gradivo v tem času ne bo tekla, tako da zaradi zaprtja knjižnice bralci ne bodo trpeli dodatnih stroškov.

Vabimo vas, da obiščete spletni portal Biblos, kjer si lahko zelo enostavno izposodite e-knjige, na voljo pa vam je tudi e-knjižnica s spletnimi časopisi in bazami podatkov s številnimi vsebinami.

Za informacije in pomoč smo vam na voljo vsak dan med delovnikom med 8. in 14. uro.

Knjižnica Črnomelj: tel.: 07/305 13 64, e-pošta: knjiznicacrn@crn.sik.si

Enota Krajevna knjižnica Semič: tel.: 07/356 84 91, e-pošta: knjiznica.semic@crn.sik.si

Ostanite zdravi, hvala za razumevanje in kmalu nasvidenje.

Kolektiv Knjižnice Črnomelj

- KULTURNI CENTER SEMIČ

Spoštovani obiskovalci, sporočamo vam, da bodo vrata 

KULTURNEGA CENTRA SEMIČ, Prosvetna ulica 4, Semič, 

MUZEJSKE HIŠE SEMIČ in TIC Semič, Štefanov trg 7, Semič 

za obiskovalce ZAPRTA  od 14. marca 2020 do nadaljnjega.

Do nadaljnjega so tako vse prireditve in dogodki v Kulturnem centru Semič odpovedani oz. vas bomo obvestili o novih datumih.

Za vse dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko število 040 625 148 ali nam pišete na tic@kc-semic.si. 

Z željo, da čim prej zaustavimo širjenje bolezni, se vam iskreno zahvaljujemo za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Kulturni center Semič 

- KNJIŽNICA PAVLA GOLIE TREBNJE

Skladno z navodili Ministrstva za kulturo, NIJZ ter priporočili Združenja splošnih knjižnic sporočamo, da z današnjim dnem, 13. marcem 2020, KNJIŽNICA PAVLA GOLIE TREBNJE ZAPIRA svoje enote.

Uporabniki ne bodo nosili nobenih finančnih posledic zaradi morebitnih zamudnin, saj se zamudnina za čas zaprtja ne bo obračunavala.

Dosegljivi so na telefonski številki: 07/34 82 112, 031/363 113 ali elektronskem naslovu: info@kpgt.si

Hvala za razumevanje.

Knjižnica Pavla Golie Trebnje

- VALVASORJEVA KNJIŽNICA KRŠKO

Spoštovani člani in uporabniki knjižnice!

V skladu z navodili Ministrstva za kulturo vam sporočamo, da bo Valvasorjeva knjižnica Krško s svojimi enotami (osrednja knjižnica, mladinski oddelek, Videm, Senovo in Kostanjevica na Krki)

OD 13. 3. 2020 DO NADALJNJEGA ZAPRTA.

Do preklica že izposojenega gradiva NE vračajte v knjižnico ali v knjižnični nabiralnik.

Zamudnina se od 13. 3. 2020 ne obračunava, zato ni potrebno, da si sami podaljšujete izposojeno gradivo preko sistema Cobiss (Moj COBISS) ali da podaljšujete gradivo preko telefona ali bibliofona.

Vabimo vas, da berete e-knjige preko portala BIBLOS in e-časopise preko portala PRESSREADER na vaših pametnih telefonih, tablicah ali računalnikih.

O nadaljnjih postopkih našega dela vas bomo sproti obveščali.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

Kolektiv Valvasorjeve knjižnice Krško

- KNJIŽNICA SEVNICA z obema enotama od 13.3. zaprta.

- ZAVOD KOČEVSKO

Zaradi trenutnih izrednih razmer v Sloveniji smo se tudi v Zavodu Kočevsko odzvali vzpostavljenim in sprejetim ukrepom na državni ravni in z današnjim dnem za vse aktivnosti in dogodke zaprli objekte, ki jih upravljamo: Kulturni center Kočevje, Hostel Bearlog in Turistični kompleks Jezero, ter zaposleni delo opravljamo od doma.

Za vračilo kupnin vstopnic od dogodkov, ki so bili v Kulturnem centru Kočevje napovedani za mesec marec ter vsa ostala vprašanja smo še vedno na voljo preko e-pošte (info@kck.si) ali telefonske številke 031 466 566.

Za rezervacije v Hostlu Bearlog in druge turistične informacije o destinaciji Kočevsko pokličite na 031 544 744 ali pišite na hostel.bearlog@kocevsko.com.

Informacije glede Turističnega kompleksa/TIC Jezero in rezervacije za Camp Jezero Kočevsko lahko opravite preko e-pošte (camp.jezero@kocevsko.com) ali telefonske številke 031 699 600. 

Zavedamo se, da so zaradi novega koronavirusa na področju turizma negativne posledice že vidne, vendar mora biti sedaj na prvem mestu zdravje. Kljub vsemu je turizem prilagodljiva panoga, ki se na različne nepredvidljive razmere zna hitro odzvati in tudi uspešno prilagoditi. O ukrepih in pomoči države za gospodarstvo in turizem vas bomo spet obveščali, ko se razmere umirijo.

Hvala za razumevanje.

- POKRAJINSKI MUZEJ KOČEVJE IN LIKOVNI SALON KOČEVJE

Na podlagi navodil Občine Kočevje in Ministrstva za kulturo, povezanih z ukrepi omejitve širjenja korona virusa, vas obveščam, da bosta

Pokrajinski muzej Kočevje in Likovni salon Kočevje

od 13. 3. 2020 do preklica zaprta za vso javnost.

Za informacije smo dosegljivi po elektronski pošti muzej@pmk-kocevje.si ter telefonski številki 041 512 930.

Hvala za razumevanje in ostanimo zdravi!

Direktorica

Vesna Jerbič Perko

- KNJIŽNICA BREŽICE

Spoštovani člani in uporabniki knjižnice, v skladu z navodili Ministrstva za kulturo sporočamo, da je Knjižnica Brežice s svojima enotama

(Cerklje ob Krki in Pišece)

OD 13. 3. 2020 DO NADALJNJEGA ZAPRTA.

Do preklica ne bomo izvajali nobenih knjižničnih dejavnosti.

Že izposojenega gradiva NE vračajte v knjižnico ali knjigomat za vračilo.

Zamudnina se od 13. 3. 2020 ne obračunava, zato ni potrebno, da si izposojeno gradivo podaljšujete sami preko telefona ali sistema COBISS (MOJ COBISS).

Enako velja tudi za rezervacije in obstoječa naročila, ki vas bodo počakala v knjižnici in jih boste lahko prevzeli takoj, ko bo knjižnica ponovno odprta.

Vabimo vas, da berete e – knjige preko portala BIBLOS in e - časopise preko portala PRESSREADER na vaših pametnih telefonih, tablicah ali računalnikih ter od doma dostopate do različnih elektronskih virov.

Več o elektronskih virih si lahko preberete na povezavi

Elektronski viri na spletni strani Knjižnice Brežice:

https://www.knjiznica-brezice.si/elektronski-viri.html

V tem času je na voljo telefonski odzivnik na številki 07 49 62 649.

Podatki so dostopni na spletni strani Knjižnice Brežice in na knjižničnem Facebook profilu.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Želimo vam obilico zdravja.

Kolektiv Knjižnice Brežice

- POSAVSKI MUZEJ BREŽICE

Spoštovani obiskovalci, po priporočilih in navodilih je tudi Posavski muzej Brežice od danes, 13. marca 2020 pa do preklica zaprt za obiskovalce in uporabnike. Na voljo smo na telefonski številki 031 708 737 od ponedeljka do petka med 10. in 14. uro. Prav tako bomo ostali aktivni na profilu facebook in spletni strani ter se čim bolj odzivali na elektronsko pošto.

Hvala za razumevanje, veselimo se srečanja z vami, ko bo mogoče. Ostanite zdravi, vsi skupaj pa se držimo navodil.

Alenka Černelič Krošelj s sodelavkami in sodelavci Posavskega muzeja Brežice

- MLADINSKI CENTER KRŠKO

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci!

Obveščamo vas, da v skladu z ukrepi v zvezi s povečanim epidemiološkim tveganjem v državi, od ponedeljka, 16. 3. 2020, do nadaljnjega, odpovedujemo vse aktivnosti, dogodke in najeme v Mladinskem centru Krško in Mladinskih točkah Senovo, Veliki Kamen in Raka.

Do preklica so vse naše enote, tudi MC bar in MC hotel ter Svetovalnica Krško, zaprte tudi za individualne obiskovalce.

Spremljajte nas na spletni strani mc-krsko.si in na družbenih omrežjih.

Za vse informacije bomo v tem času dosegljivi po e-pošti in na službenih mobilnih telefonih.

Ostanite še naprej zdravi!

- ZPTM BREŽICE

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice z namenom zajezitve širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19) poleg odpovedanih prireditev in dogodkov v organizaciji zavoda, zapira tudi vrata objektov zavoda (objekt Mladinski center Brežice, Mestna hiša Brežice, Mc hostel in Tic v Termah Čatež s pripadajočimi prostori) za vse uporabnike, do nadaljnjega!

Le s skupnimi močmi in odgovornim ravnanjem bomo preprečili nadaljnjo širitev virusa.

Pazite na svoje zdravje in zdravje drugih.

Za nujne informacije se obrnite na e.naslov: info@zptm.si ali dežurni tel. št. (+386 (0)590 837 90 ali + 386 (0)64 130 082)

Lep pozdrav.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava