FOTO: V Zadru skupinski padec in 3. mesto Kumpa

3.10.2019 | 09:35

FOTO: V Zadru skupinski padec in 3. mesto Kumpa

Druga etapa dirke CRO Race se je zaključila v Zadru, vendar je dež preprečil, da bi kolesarji zares uživali v lepotah hrvaške obale. Etapo in tudi skupno vodstvo je dobil Eduard-Michael Grosu, Marko Kump je bil tretji.

183 kilometrov dolga etapa med Slunjem in Zadarjem je bila v znamenju skupinskega padca v Zadarju, v katerem pa se na srečo nihče ni resno poškodoval. Kolesarji Adrie Mobil so bili aktivni in so dobro branili včeraj osvojene majice, v samem zaključku pa je Grosu uspelo pobegniti in si privoziti toliko prednosti, da je suvereno zmagal. Marko Kump je bil drugi v šprintu glavnine in je za Adrio Mobil osvojil tretje mesto.

Športni direktor Branko Filip: "Današnja etapa se je odvijala po pričakovanjih. Od starta smo namenoma pustili beg in sami nadzirali položaj na dirki. Med dirko sem kontaktiral WorldTour ekipe in jih vprašal, če bi pomagali z narekovanjem tempa, vendar se razen Astane ekipe niso odzvale na na mojo pobudo. Enkrat je z napadom poskusila ekipa Bahrain - Merida, vendar zaradi prešibkega vetra neuspešno. Etapo je zaznamoval skupinski padec v predmestju Zadra. Na tleh so bili tudi naši kolesarji Gašper Katrašnik, Dušan Rajović in Jani Brajkovič, vendar se ni nihče resneje poškodoval. V tehnično zahtevnem sprintu se Marko Kump ni najbolje znašel, a še vedno zasedel odlično tretje mesto."

Marko Kump je torej prepustil vodstvo dirke, je pa zadržal modro majico vodilnega po točkah.

Rezultati

KK Adria Mobil
Foto: Mario Stiehl

Galerija

_zzzzzzcro (1)
_zzzzzzcro (10)
_zzzzzzcro (11)
_zzzzzzcro (12)
_zzzzzzcro (13)
_zzzzzzcro (14)
_zzzzzzcro (15)
_zzzzzzcro (16)
_zzzzzzcro (17)
_zzzzzzcro (18)
_zzzzzzcro (19)
_zzzzzzcro (2)
_zzzzzzcro (20)
_zzzzzzcro (3)
_zzzzzzcro (4)
_zzzzzzcro (5)
_zzzzzzcro (6)
_zzzzzzcro (7)
_zzzzzzcro (8)
_zzzzzzcro (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava