14. Splavarjev tek

27.6.2018 | 08:25

14. Splavarjev tek

V petek, 22. junija, je Atletski klub Radeče organiziral že 14. Splavarjev tek, kateri je bil obenem del tekov Dolenjske za pokal Vzajemna 2018. Zbralo se je veliko ljubiteljev teka iz Dolenjske, Zasavja in Posavja ter nekaj gostov iz Hrvaške, Anglije in Švice, tako da je bil mednarodno obarvan.

Z netekmovalnim premagovanjem dolžine stotih metrov so začeli najmlajši iz radeškega vrtca, nastopilo je 19 otrok v starosti od štiri do šest let, nato pa so sledili teki osnovnošolcev in rekreativni tek na 2.500 m. Ob 20. uri, ko se je pričel osrednji športni del, je 101 tekač startal na 7,5 km dolgem teku.

Zmagal je Miran Cvet (KGT Papež), drugi je bil Matija Rizmal (AK Radeče), tretje mesto pa si je pritekel Aljaž Renko (AK Radeče).
Med ženskami je bila najhitrejša Lea Haler (AK Sevnica), druga je bila Mateja Ožanič (Delnice) in tretja Petra KAVČIČ (FIT klub NM).
Skupaj se je teka udeležilo 160 tekačic in tekačev.

"Atleti AK Radeče so se spet izkazali v teku, ostali pa so pomagali pri sami izvedbi.Zahvala gre vsem tekačicam in tekačem, ki so nam pomagali ustvariti izredno vzdušje in lepo športno prireditev. Mirno lahko rečemo, da so bili vsi nastopajoči svojevrstni zmagovalci. Ob koncu se zahvaljujemo vsem, ki ste nam s svojim delom in požrtvovalnostjo pomagali pri izvedbi teka.Vse ljubitelje teka vabimo drugo leto na jubilejni 15. Splavarjev tek," je zaključil Stanko Renko, predstavnik organizatorja.

Vir: AK Radeče
Foto: Maša Balon, uradna fotografinja Splavarjenja 2018

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava