Praznovanje dneva državnosti na Tomaževem hribu: Ne damo Slovenije!

26.6.2018 | 13:15

Praznovanje dneva državnosti na Tomaževem hribu: Ne damo Slovenije!

»Ne damo Slovenije, to naša dežela je, vsi ljubimo jo zelo, nihče nam je vzel ne bo. Ne damo Slovenije, to biser življenja je, je tvoje in moje vse, ponos ji krasi ime.« je zapisal Oto Pestner.

Tudi na Tomaževem hribu na Pokleku so na predvečer praznika naše države odmevale v nebo pesmi o naši prelepi deželi. Recitatorji Kulturno umetniškega društva Poklek Nika Gorišek, Tjaša Bevc, Amadea Zagorc, Ana in Katja Kozinc, Damjana Martinkovič, Gregor Mirt in Simon Prebejšek so nam naš prelep domač svet še bolj približali.

Program je pripravila ga. Bojana Ločičnik, ki je povedala naslednje:

»Zatorej, dragi Slovenci in Slovenke, držimo skupaj! Vsi vemo, da znamo zelo dobro stopiti skupaj v slabem. Bodimo enotni tudi takrat, ko nam gre dobro, to nas bo naredilo še močnejše. Imejmo radi našo državo in bodimo ponosni nanjo!

Naj nas ne bo sram zapeti slovensko pesem, izobesiti slovensko zastavo in ponosno izreči, da smo Slovenci! Le tako bomo prenesli narodno zavest na naslednje rodove.«

Vse prisotne je pozdravil tudi poslanec v državnem zboru gospod Tomaž Lisec, program pa so popestrile pevke Kulturnega društva France Prešeren Blanca in Godba Blanški vinogradniki.

Po kulturnem programu je sledila Sv. maša, ki jo je vodil gospod župnik Jože Špes.

Večer se je zaključil ob prijetni toplini vaškega kresa, katerega pripravo je v letošnjem letu prevzel Robi Zakšek. Vaščani so ob mizah polnih dobrot ostali pozno v noč ter se družili in krepili medsebojne vezi.

Vir: KUD Poklek

Galerija

_ztomazev (01)
_ztomazev (02)
_ztomazev (03)
_ztomazev (04)
_ztomazev (05)
_ztomazev (06)
_ztomazev (07)
_ztomazev (08)
_ztomazev (09)
_ztomazev (10)
_ztomazev (11)
_ztomazev (12)
_ztomazev (13)
_ztomazev (14)
_ztomazev (16)
_ztomazev (17)
_ztomazev (18)
_ztomazev (19)
_ztomazev (20)
_ztomazev (21)
_ztomazev (22)
_ztomazev (23)
_ztomazev (24)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava