Pohod na Planino nad Vrhniko - do novih, srčnih prijateljev

20.6.2018 | 14:30

Pohod na Planino nad Vrhniko - do novih, srčnih prijateljev
Pohod na Planino nad Vrhniko - do novih, srčnih prijateljev

Tudi invalidno Društvo Sonček Posavje se je z vozički pretekli teden udeležilo organiziranega pohoda na Planino nad Vrhniko organizatorja Jurček & Marjeta. Pot z vozički je potekala iz Batajnove in smeri Zaplane na Planino nad Vrhniko, kjer jih je pričakala malica. Skupaj s prostovoljci so tako premaknili meje razumevanja, meje možnega, za kar so lahko in tudi so izredno ponosni.

S tem pohodom so povezali različna društva, mednarodna podjetja in javne institucije, saj jih je bilo preko 240, in tako so zopet dokazali, da s skupnimi močmi zmorejo, hočejo (čeprav nekateri zdravi mislijo drugače) premagati nemogoče.

Ta inkluzijski pohod, kot je zapisala predsednica društva Sonček Posavje Nataša Solomun, ki se je skupaj z Matejo Ivačič v aprilu udeležila usposabljanja za planinstva za invalide (katerega sta tudi uspešno opravili), krepi proces, ko se učiš živeti drug z drugim. Vsak doprinos pomeni za nekatere malenkost, za druge pa je veliko, saj s ponujeno roko, nasmehom, gre korak lažje v hrib, prijazna beseda, pogovor, podpora, ko si zraven in pristopiš, ko je potrebno, pa je za planince velikega pomena.

Vsi skupaj so preživeli čudovit, nepozaben dan z novimi doživetji, hkrati pa iskrena hvala prostovoljcem za pomoč, energijo in podjetju P Automobil Import d.o.o./C Automobil Import d.o.o. za lepo gesto, saj so vsi skupaj s tem dosegli integracijo ,inkluzijo in spoznali nove, čudovite ter srčne prijatelje.

Društvo Sonček Posavje

Galerija

02
09
23
30
35
47
48
57
Pohod na Planino nad Vrhniko - do novih, srčnih prijateljev

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava