Z Natašo Briški o potovanju na Severni pol

22.5.2018 | 08:40

 Z Natašo Briški o potovanju na Severni pol

Vabimo vas na debatni večer z Natašo Briški o potovanju na Severni pol, ki bo v torek, 22 . maja ob 20. uri, v dvorani Kulturnega centra Kočevje. Vstop je prost.

Gremo na Severni pol? Zakaj pa ne?  Pogumna domačinka Nataša Briški je bila med tisočimi prijavljenimi izbrana v ekipo ekspedicije Severni pol 2018, katere namen je bil doseči najbolj severno točko našega planeta, širiti znanje o enem najmanj raziskanih delov sveta in o nujnosti odgovornejšega ravnanja z okoljem ter hkrati promovirati medkulturno razumevanje.

Kako je zbrala pogum, da se je prijavila za ekspedicijo Severni pol 2018? Kako so potekale priprave na odhod? Kako je potekala 10 - dnevna pot do osvojitve najsevernejše točke na Zemlji? Neprespane noči, izredno nizke temperature, veter, premikajoča se tla, nošenje vse potrebne opreme, hrane ... in biti kljub izrednim naporom pripravljen na prav vsako presenečenje?...Vse to nam bo Nataša Briški zaupala skozi svojo osebno zgodbo, ki jo je doživela na omenjeni ekspediciji, zato vabljeni, da jo z obiskom skupaj podpremo in izrečemo čestitke ob zgodovinskem uspehu, na katerega smo zelo ponosni!

T. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava