Novomeškim judoistom ŠD Bushido medalje na Pokalu Šiške v Ljubljani

21.5.2018 | 10:05

 Novomeškim judoistom ŠD Bushido medalje na Pokalu Šiške v Ljubljani

V dvorani Športnega centra Gib v Ljubljani je 19. In 20 maja 2018 potekalo tekmovanje v judu za cicibane, mlajše in starejše dečke ter deklice. Na tekmovanju je nastopilo preko 500 tekmovalcev iz Slovenije in tujine. Šest članska ekipa novomeškega Bushida je na tekmovanju navdušila z rezultati.

V starostni kategoriji do 10 let sta odlično nastopila Maks Cvelbar z osvojeno zlato medaljo in Jure Došen Balkovec s srebrno. Mark Cvelbar je bil najprej uspešen s končnim prijemom v nadaljevanju pa je izvedel uspešne mete.

V starostni kategoriji do 12 let je zmagovalec postal Tian Jerman. Tian je vse je vse nasprotnike premagal pred koncem dvoboja, ter ponovno dokazal, da sodi med boljše slovenske judoiste v svoji kategoriji. Dušan Krbanjević je v prvem kolu hitro premagal nasprotnika. V drugem pa mu je moral priznati premoč. V nadaljevanj je gladko zmagal in osvojil 3. mesto. Ravno tako 3. je bila Mija Pavlin, ki je morala premagati tri nasprotnice.

Naslednji dan je nastopila Vanessa Gole v kategoriji starejših deklic do 44 kg. Vanessa je uvodoma gladko je premagala Mašo Šarlah iz Olimpije in Leo Moltara iz Golovca. V finalni borbi pa se je pomerila z Ljubljančanko Ulo Gorogranc. Vanesa je bila zelo aktivna in je veliko napadala. Vendar je nasprotnica uspela pridobiti prednost in Vanesso premagati. Tudi drugo mesto je za Vanesso lep rezultat.

Mag. Metod Jerman

Galerija

_zzzzzza (1)
_zzzzzza (10)
_zzzzzza (11)
_zzzzzza (3)
_zzzzzza (4)
_zzzzzza (5)
_zzzzzza (6)
_zzzzzza (7)
_zzzzzza (8)
_zzzzzza (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava