Z varuhinjo o romski problematiki - država naj da denar in poskrbi za sankcije

14.5.2018 | 11:10

Simbolna slika (foto: arhiv DL)

Simbolna slika (foto: arhiv DL)

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer se je s sodelavci v četrtek, 10. 5. 2018, sestala s kočevskimi občinskimi svetniki in predstavniki izvajalcev javnih služb, ki so ji predstavili, kako poskuša občina razreševati problematiko, povezano z romskimi prebivalci.

Opozorjeno je bilo, da občina Kočevje pogreša predvsem sistemske ukrepe, ki bi jih morala opredeliti, pa tudi financirati država. Pristojni državni organi se prepogosto sploh ne odzovejo na predloge in pobude občin, ki so prepuščene svojim finančnim zmožnostim, pa tudi iznajdljivosti posameznikov pri razreševanju konkretnih težav.

Država bi morala zato poleg ustreznih spodbud zagotoviti predvsem, da bodo tudi izrečene sankcije dejansko in učinkovito izvršene, saj morajo biti ukrepi pravne države enaki za vse prebivalce.

Varuh človekovih pravic RS

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

14.5.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni vika lozar 

Pravilna ugotovitev je, da za probleme bivanja in življenja Romov pri nas, največjo odgovornost nosi država. Ker ne reagira, Romi sploh nimajo občutka za svoje dolžnosti in potem se ti ne po svoji krivdi vrtijo v začaranem krogu. Pravilna je ugotovitev, da odgovornost slehernika do države ne pozna izjem. Najbolj vpijoče je, da za Rome marsikaj ne velja, v prvi vrsti neredno obiskovanje šolskega pouka njihovih otrok in še bi se kaj našlo. Kot da se državaboji nekoga ima človek občutek.

14.5.2018Oceni dido 

ja najbolj odgovorna je SD ,ker imajo svoje ljudi na ministrstvu rezultatov pa ni , se pa strinjam z gospo Viko Lozar z vsem kar je napisala ,

14.5.2018Oceni realnež 

Gospa Vika, ta občutek na žalost, NE vara !

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava