Bela krajina na sejmu ApiSlovenija

21.3.2018 | 12:40

Bela krajina na sejmu ApiSlovenija
Bela krajina na sejmu ApiSlovenija

Belokranjski turistični delavci so se tokrat po dveh promocijskih odpravah čez mejo v Bruselj in Utrecht, kjer so promovirali Belo krajino prebivalcem držav Beneluksa, odpravili nedaleč stran v nekdanjo deželo celjskih grofov.

Udeležba turističnih predstavnikov Bele krajine in predstavitev Bele krajine je potekala v sklopu 41. sejma ApiSlovenija. Gre za sejem dneva čebelarstva v Celju, 17. in 18. marca 2018, ki se odvijata v sejemskem sklopu »Pomladnega sejemskega prebujanja«. ApiSlovenija je pravzaprav največji strokovni čebelarski dogodek v Evropi, na katerem se predstavijo dobre čebelarske prakse in ekološko čebelarstvo, širok izbor čebelarske opreme, medu in medenih izdelkov.

Bela krajina je z neokrnjeno naravo in pestro travniško in gozdno floro dom številnim čebeljim družinam, ki dajejo med, iz katerega belokranjski pridelovalci pridelujejo številne okusne in nagrajene izdelke. Belokranjski informatorji so tako predstavili domače belokranjske čebelarje, podajali informacije o belokranjski čebelarski učni poti in o učnem vrtu dr. Derganca. Predstavljeni pa so bili tudi volneni in laneni izdelki domače obrtnice Tatjane Flajnik.

Mimoidočim so predstavili tudi belokranjske pohodniške in kolesarske poti, jih seznanili s turističnimi kapacitetami, jim predstavili belokranjsko kulinariko in jih v družbi maskote Vinske vigredi Vinka Grozdeka povabili na letošnje večje belokranjske prireditve .

Pripravil: RIC Bela krajina
Avtor fotografij: TIC Semič

Galerija

_zzApiSlovenija 08 (1)
_zzApiSlovenija 08 (2)
_zzApiSlovenija 08 (3)
_zzApiSlovenija 08 (4)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (5)

21.3.2018+6     + (6)     – (0)     Oceni Lojzka 

Čisto neprimeren nastop na sejmu, na sejem morajo kmetje, obrtniki podjetniki se predstavljat ne pa javni zavodi.Dokler bojo hodili na sejme javni zavodi je to samo zapravljanje denarja

22.3.2018–3     + (0)     – (3)     Oceni Resnica 

Lojzka pa jasno!! Na sejme morajo it kmetje s svojimi kravami, in osli! Da folk vidi kaj so to žvali!! (Ti pa zraven. Boš bruseljčanom pokazala kako se molze! Sam glej da krave z oslom ne zamenjaš ;-)))! 9 V ruksaku pa naj vzamejo še kakšno kilo skute, domačo salamo in malo medu! V Bruslju jih bodo res občudovali!! Lejte , lejte!! Kako so napredni slovenski kmetje!! Saj madona že skuto delajo!! Naši kmetavzi pa samo sto petdseset vrst sira .... Res, le zakaj bi Slovenijo po svetu predstavljal predsednik države, če pa je boljš da jo vsi državljani !! Nam bodo Kitajci posodili en medmestni vlak in vsi se bomo fijakali po svetu , mahali skoz okna in vpili : Mi smo Slovenci!! Kdor ne skače ni Slovenc!!

22.3.2018Oceni Kmet 

Resnica vsak kmet je v vsemu boljši kot ti

22.3.2018+1     + (1)     – (0)     Oceni opazovalec 

Resnica, a ti res nimaš kaj bolj pametnega za počet, kot kar naprej tukaj dežurat in se prekljat s komentatorji. Pejd no ven, danes je zelo lepo vreme. Poglej skoz okno in ne sam bult v ta monitor.

22.3.2018Oceni DUDEKI 

V Semiču pa imate veliko vrhunskih čebelarjev , ki bi lahko šli na sejem ,

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava