Uspešna promocija Bele krajine turistom iz dežel Beneluksa

28.1.2018 | 11:25

Uspešna promocija Bele krajine turistom iz dežel Beneluksa

Belokranjci so bili v letu 2018 ponovno izbrani in povabljeni s strani Slovenske turistične organizacije, ki je organizator predstavitve turistične ponudbe Slovenije, da izvedejo animacijo na 100 kv. m. veliki slovenski stojnici, na enem izmed največjih turističnih sejmov v Beneluksu.

Gre za sejem Vakantiebeurs 2018, ki poteka v sredini januarja v nizozemskem mestu Utrecht, razteza pa se na 70000 kv. m. razstavne površine s 1100 razstavljavci. Sejem je ponovno pritegnil več kot 110.000 obiskovalcev, ki gredo v povprečju 2,5 krat letno na dopust, za počitnice pa porabijo več kot 3000,00 € na osebo.

Prvi dnevi sejma so bili namenjeni obiskom turističnih novinarjev in poslovnih gostov. Naslednje dni pa so belokranjsko stojnico oblegali tako starejši posamezniki in pari, ki se na počitnice radi odpravljajo z avtodomom, kot mlade družine z otroci, vsi pa si na dopustu želijo doživetja in aktivnosti, kar Bela krajina s Kolpo in s svojimi naravnimi danostmi zagotovo ponuja.

Belokranjski animatorji in informatorji so izvajali animacijo in predstavljali turistično destinacijo Belo krajino in reko Kolpo. Na tokratnem sejmu so sodelovali predstavniki iz Turizem Malerič, Mini Resort Kolpa, Gostinstvo in turizem Metlika, Vinogradništvo Dolc, Folklorna skupina Dragatuš, Krajinski park Kolpa in Razvojno-informacijski center Bela krajina, ki je tudi organiziral belokranjsko odpravo na sejem.

Pozornost so pritegnili z izvajanjem vinske degustacije, s peko pogače, z risanjem z vinom (vinorel), z atraktivnim xxl volnenim pletenjem, z izdelavo belokranjskih pisanic, z belokranjsko glasbeno dediščino (igranje tamburice), z likom Pastirček za najmlajše in seveda s predstavitvijo turistične ponudbe Bele krajine ter s fotografiranjem z ozadjem vinorodnega okoliša Bele krajine.

Obiskovalci so se zanimali predvsem za kolesarstvo in aktivnosti v naravi ter gastronomijo Bele krajine ter se pozanimali o možnostih nastanitve in aktivnostih za družine. Slovenska in belokranjska predstavitev je na sejmu doživela topel sprejem in gnečo pred stojnico, veliko obiskovalcev pa je pohvalilo postavitev razstavnega prostora ter animacijo.

Belokranjski informatorji in animatorji se odpravljajo v Bruselj, kjer bodo v začetku februarja predstavili turistično ponudbo Bele krajine, v aprilu pa odhajajo na avstrijski trg.

U. F.

Galerija

_sejem (1)
_sejem (10)
_sejem (11)
_sejem (2)
_sejem (3)
_sejem (4)
_sejem (5)
_sejem (6)
_sejem (7)
_sejem (8)
_sejem (9)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

28.1.2018Oceni marko 

Bog pomagaj

28.1.2018Oceni cedevitas 

pomozi si sam i bog če ti pomoči

28.1.2018Oceni Jurij 

Za koga uspesna....pa kj si mislite da bodo pa zdaj oni prisli doli pa prinesli eurcke....hahaha.kaj imamo mi od tega....

29.1.2018Oceni cedevitas 

že prihajajo...

29.1.2018Oceni vika lozar 

Pa naj bo tudi še kakšna prisrčna čestitka poleg teh kratkih do zdaj napisanih neprimernih mnenj. Vemo, da nergačev na vse živo, kar se dogaja, ni toliko, le vztrajni so v svoji jezi na vse svet. Kar tako naprej, zaposleni v KP Kolpa!

29.1.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni Breza 

Tončka tisti xxxl plete že kar nekaj let.. kdaj bo končala:) pa začela z novim:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava