Zbor ljubiteljev suhomesnatih dobrot; finale salamiad v Krškem
20.2.2018 | 11:40
Društvo iz Leskovca pri Krškem je v Antoni clubu izvedlo vsakoletni zbor članov, ki je, kot so zapisali na vabilu, za društvo pomemben dogodek, kot za vsakega od članov rojstni dan, god ... Po potrditvi lanskoletnega poročila je bil podan plan dela za leto 2018. V januarju so že začeli z njegovim uresničevanjem, to je z izdelavo kolin po starih običajih. Naslednji dogodek je organizacija lokalne salamiade in ocenjevanje drugih suhomesnatih izdelkov. Organizirali bodo finale slovenskih salamiad, ker je lani na finalu zmagal njihov član Damjan Bizjak. V plan so si zadali tudi organizirati pohod za svoje člane in seveda vse povabljene, v primeru potreb organizirati predavanje na temo predelave mesa in suhomesnatih izdelkov, aktivno sodelovati na vseh lokalnih prireditvah, hkrati pa se tudi odzivati na vsa povabila organizacij ali vladnih prireditev v občini ali KS Leskovec pri Krškem.
Poleg ostalih aktivnosti, katere so si zadali, bo morda največji izziv prav izpeljava slovenske salamiade, katera bo 12. maja v vinski kleti Krško, saj morajo izvesti pobiranje vzorcev in ocenjevanje na lokalni ravni in seveda tudi na državni ravni, prav tako pa tudi razglasitev najboljših izdelkov.
Anton Hruševar
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
DL: Inšpektorica na bolniški, redarja ni
FranciD: Pa toliko ciganov na socialni!
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
čet, 2.5.2024
Idealno živilo za shujševalne diete (+recepti)
sre, 1.5.2024
FOTO: Pohod po medvedovih stopinjah 2024
tor, 30.4.2024
Sašo Đukić postal že 26. ambasador cvička
tor, 30.4.2024
Srečanje Društva gradbenih inženirjev in tehnikov NM
sre, 1.5.2024