DL: Mario Sajko - Vsestranski, a najraje kolesari

15.2.2018 | 13:00

Mariu Sajku sta priznanje izročila semiška županja Polona Kambič in predsednik komisije za izbor Emir Hidanović. (Foto: M. B.-J-)

Mariu Sajku sta priznanje izročila semiška županja Polona Kambič in predsednik komisije za izbor Emir Hidanović. (Foto: M. B.-J-)

Ob semiškem občinskem prazniku je prejel občinsko priznanje za športnika leta Mario Sajko, ki je sicer vsestranski športnik, najbolj pa mu je pri srcu kolesarstvo. Vrsto let je bil član belokranjskega Kolesarskega kluba Metliška črnina, v letošnjem letu pa se je pridružil JB Teamu iz Novega mesta.

Mario se udeležuje dirk v pokalu Slovenije za amaterske kategorije, pa naj gre za cestne dirke, vzpone ali kronometer. V zadnjih letih je v svoji starostni kategoriji dosegel zavidljive uspehe. Na cestni dirki slap Lože Vipava je osvojil celo absolutno prvo mesto. Prvo mesto v svoji kategoriji je osvojil tudi na lanskem vzponu na Mirno goro, absolutno pa je bil tretji. Lani je na vzponu na Vršič zasedel 57. mesto med 613 udeleženci oz. 29. mesto v svoji kategoriji.

Sajko se udeležuje tudi najbolj znanega slovenskega kolesarskega maratona Franja. Lani se je na njem preizkusil v vožnji na čas in bil 16. v svoji kategoriji oz. 37. med vsemi tekmovalci. 156-kilometrski maraton pa je med približno 2.300 kolesarji zaključil na 56. mestu. Lansko jesen je v slabih treh urah in pol prekolesaril tudi 128-kilometrsko mednarodno kolesarsko dirko Istria Granfondo, ki je imela kar 1.330 metrov vzpona. Osvojil je 6. mesto v kategoriji oz. 32. mesto absolutno.

Kot uslužbenec ministrstva za notranje zadeve Mario na delavskih igrah tekmuje posamično in v ekipi Policijske uprave Novo mesto tako v kronometru, teku in plavanju. Vse preizkušnje opravi med najboljšimi. Udeležuje se tudi rekreativnih tekmovanj v teku za pokal Dolenjske in dosega odlične rezultate v svoji kategoriji.

Članek je bil objavljen v 48. številki Dolenjskega lista 30. novembra 2017

M. B.-J.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava