»Večer Broadwaya v Tržišču« - koncert Godbe Sevnica

18.1.2018 | 11:40

»Večer Broadwaya v Tržišču« - koncert Godbe Sevnica
»Večer Broadwaya v Tržišču« - koncert Godbe Sevnica
»Večer Broadwaya v Tržišču« - koncert Godbe Sevnica

V organizaciji TD Tržišče smo v soboto, 13. januarja, v Športni dvorani OŠ Tržišče, prisluhnili koncertu Kulturnega društva Godbe Sevnica. Godba že tradicionalno vsako leto Sevnici podari božično-novoletni koncert, tokrat pa so se odločili še za ponovitveni božično-novoletni koncert v Boštanju in v Tržišču.

Sedanja Godba Sevnica je bila ustanovljena leta 1978 in trenutno šteje 49 članov. Godba s svojimi nastopi obogati razne dogodke v občini, uspešno pa sodelujejo tudi na različnih tekmovanjih v Sloveniji in preko meja. Predsednik godbe Janez Šerjak skrbi za uspešen razvoj godbe, saj člane odlikuje odlično znanje, visok koncertni nivo, mladostna zagnanost in ljubezen do tovrstne glasbe.

Koncert so poimenovali »Večer Broadwaya v Tržišču«, saj so nam zaigrali svetovne znane uspešnice iz filmskega sveta, muziklov in opere ter nam tako pričarali delček Amerike.

Pod taktirko dirigenta Matica Nejca Kreče smo prisluhnili skladbam Jesus Christ Superstar, Selection from »Les miserables«, Beauty and the beast, The Phantom of the opera, The Lion king in Mamma mia. Občinstvo pa so nagradili še z dodatno skladbo iz filma Nune plešejo.

Skozi koncert nas je z izbrano besedo vodila Milena Knez. Zbrane in nastopajoče pa je pozdravil tudi podžupan občine Sevnica Janez Kukec.

Janja Seničar Tratar, TD Tržišče

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava