Sevniški godbeniki obiskovalce popeljali na Broadway

5.1.2018 | 11:10

Sevniški godbeniki obiskovalce popeljali na Broadway
Sevniški godbeniki obiskovalce popeljali na Broadway
Sevniški godbeniki obiskovalce popeljali na Broadway

Mesec december je za sevniške godbenice in godbenike poseben mesec, saj celoletno delo sklenejo z največjim dogodkom leta. Tako so tudi v nedavnem prazničnem času, tik pred božičem, številčni publiki podarili tradicionalni božično-novoletni koncert, tokrat z naslovom »Broadway v Sevnici«.

Kot je v navadi že zadnjih nekaj let, naslov koncerta vselej napoveduje rdečo nit glasbene motivike, ki se je glasbeniki držijo skozi ves koncert. In res so bili poslušalci deležni znanih melodij in napevov iz mjuziklov Levji kralj, Lepotica in zver, Čarovnik iz Oza, Fantom iz opere, Evita, Nesrečniki in mjuzikla Mačke. Gre za zelo znane melodije s kompleksnim prikazom obilo razpoloženjskih orisov glavnih akterjev, ki so jih sevniški glasbeniki več kot odlično predstavili občinstvu.

Publika je v povsem polni dvorani Športnega doma Sevnica veličastnost mjuziklov začutila že v samem uvodu, ko je Godba Sevnica pod vodstvom dirigenta Matica Nejca Kreče predstavila delčke zanimivega mjuzikla Jesus Christ Superstar, s katerim so glasbeniki prebili led in pregnali tremo. V nadaljevanju so se poslušalci prepustili melodijam iz mjuzikla Nesrečniki, v originalu Les Miserables. Mjuzikal je eden od stebrov Broadwayske produkcije, za njegovo prepoznavnost pa je poskrbela tudi zmagovalka bitke talentov v Angliji, Susan Boyle, ki ji je preboj na svetovno sceno uspel s skladbo I dreamed a dream iz prej omenjenega mjuzikla.

V skladbi Lepotica in zver se je godbi pridružila vokalistka in operna pevka Eva Černe, ki je s subtilno in doživeto interpretacijo naslovne pesmi tega mjuzikla pričarala pravljično vzdušje. Solistka je skupaj z godbo odpela še nežno balado Over the rainbow iz mjuzikla Čarovnik iz Oza, Don't cry for me Argentina iz mjuzikla Evita, eden od vrhuncev večera pa je bila interpretacija skladbe Memory iz mjuzikla Mačke, ki je zaobjela velik glasbeni talent in znanje vokalistke.

Godbenice in godbeniki so v rednem delu koncerta publiki namenili še suito iz mjuzikla Fantom iz opera, koncert pa zaključili z energičnimi melodijami iz mjuzikla Levji kralj, s čimer so članice in člani Godbe Sevnica še enkrat dokazali, da s svojim muziciranjem presegajo ljubiteljski nivo glasbenega poustvarjanja. Po dolgem in bučnem aplavzu je godba občinstvo nagradila še z dvema dodatkoma, in sicer s priredbo skladb iz filmskih mjuziklov Mamma mia in Nune pojejo.

Koncert je elegantno, z dobro premišljenim veznim besedilom, moderirala domačinka Tanja Žibert in povezala skladbe v celovito glasbeno zgodbo. Poseben čar elegance so s svojo prisotnostjo in pomočjo pri protokolu dogodka pričarale mažoretke Društva Trg Sevnica. Obiskovalce je nagovoril in praznično voščilo vsem namenil župan Občine Sevnice Srečko Ocvirk, predsednik Godbe Sevnica Janez Šerjak pa se je v nagovoru zahvalil vsem sponzorjem in donatorjem, ki skrbijo, da godbeno glasbeno izročilo živi in se nadgrajuje. S podelitvijo spominskega knjižnega darila je v godbenih vrstah pozdravil novega mladega člana, Gaja Brudarja.

V zaključku se je dirigent Matic Nejc Kreča zahvalil publiki, posebno zahvalo pa namenil tudi organizacijskemu odboru ter godbenicam in godbenikom, ki na leto skupno namenijo godbi kar preko 10 tisoč ur prostovoljnega dela.

Besedilo: Kulturno društvo Godba Sevnica
Fotografije: Aleks Kus Photography

Galerija

bnk_godbe_sevnica01
bnk_godbe_sevnica02
bnk_godbe_sevnica03
bnk_godbe_sevnica04
bnk_godbe_sevnica05
bnk_godbe_sevnica06
bnk_godbe_sevnica07
bnk_godbe_sevnica08
bnk_godbe_sevnica09
bnk_godbe_sevnica10
bnk_godbe_sevnica11
bnk_godbe_sevnica12
bnk_godbe_sevnica13
bnk_godbe_sevnica14
bnk_godbe_sevnica15
bnk_godbe_sevnica16
bnk_godbe_sevnica17
bnk_godbe_sevnica18
bnk_godbe_sevnica19
bnk_godbe_sevnica20

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava