DL: Ovadbe zavržene - Resnica ne boli, ampak laž

7.1.2018 | 16:30

Alojz Golob z dokumentom Okrožnega državnega tožilstva Novo mesto, ki sporoča, da je kazenska ovadba zavržena. (Foto: M. M.)

Alojz Golob z dokumentom Okrožnega državnega tožilstva Novo mesto, ki sporoča, da je kazenska ovadba zavržena. (Foto: M. M.)

Pred letom in pol smo v Dolenjskem listu poročali o dogajanju v Medobčinskem društvu invalidov (MDI) Novo mesto, ko je zaradi domnevnih nepravilnosti pri upravljanju z društvenim denarjem položaj predsednika društva po 12 letih moral zapustiti Alojz Golob. Ta teden je sporočil, da so bile vse ovadbe zoper njega zavržene.

Spomnimo, da je marca 2016 vodenje MDI prevzela Marinka Hlade, na občnem zboru društva pa je bilo pred glasovanjem slišati vrsto očitkov na Golobov račun. Za Dolenjski list je kasneje o njih spregovoril Martin Kužnik, tedanji predsednik nadzornega odbora društva, ki pa je ta položaj kmalu zapustil. Govorilo se je, da je Golob precej samovoljno vodil bilance, brez vednosti ostalih kupil apartma v Dolenjskih Toplicah in za to zadolžil društvo ipd. Golob je že tedaj vse očitke odločno zavrnil, predvsem tiste o t. i. črnem fondu. V prostorih društva so namreč našli dobrih 18 tisočakov gotovine, Golob pa je povedal, da je šlo za donacije neimenovanih ljudi in da so ostali v društvu za to vedeli, tudi Hladetova.

Letošnje poletje se je zgodba nadaljevala, saj so v društvu na predlog sedanje predsednice zaradi po njenih besedah porušenega zaupanja zamenjali tudi dotedanjega podpredsednika Jožeta Cimermančiča. Tudi on je bil eden tistih, ki se je strinjal z Golobovo zamenjavo, a je po enem letu za Dolenjski list dejal, da je bil očitno zaveden, in ob tem navedel vrsto očitkov na račun novega vodstva MDI. Hladetova jih je v celoti zavrnila, podrobnosti pa ni želela pojasnjevati. A Cimermančič je pred tem na policijo zoper Goloba podal ovadbo in organi pregona so potrdili, da so že avgusta 2016 kazensko ovadbo predali Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novem mestu, kjer so jo v času avgustovske objave našega članka še preučevali.

Sedaj je jasno, kot je sporočil Golob, da ovadbe niso bile resnične. Okrožna državna tožilka Nada Črnugelj ga je namreč konec septembra obvestila, da je kazensko ovadbo, s katero je Golobu grozila celo zaporna kazen, zavrgla.

»Danes še bolj jasno vidim, da je pri vsem skupaj šlo le za prevzem društva. Očitno sem bil edina ovira in so se odločili oblatiti moje ime,« je zadevo komentiral Alojz Golob, ki je sicer ostal član MDI, a se ta hip bolj posveča svojemu novemu društvu, tj. Društvu amputirancev Slovenije. »Vesel sem, da je prišel še uraden dokaz, da vse tiste škodoželjne izjave na moj račun ne držijo. Tu je še najbolj trpela moja družina. Težko je preboleti vse tiste žaljive zadeve, ki so bile izražene na tistem odboru, a sam sem na nek način manj trpel kot moji bližnji, saj sem še kako dobro vedel, da nič od tega ne drži, oni pa so se soočali z dvomi okolice. Vse skupaj je sicer trajalo skoraj dve leti, a sem vesel, da je vendarle dokaz tu,« je še povedal in dodal, da o tožbah zaradi blatenja ne razmišlja, kljub temu pa poudarja: »Najhujše, kar se ti lahko zgodi, je, da te nekdo blati po krivem. In naj dodam: resnica ne boli, ampak je laž tista, ki boli.«

Članek je bil objavljen v 43. številki Dolenjskega lista 26. oktobra 2017

M. Martinović

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

8.1.2018Oceni kar eden 

Bravo Lojz, le tako naprej, mi smo s teboj.

8.1.2018Oceni mici 

Prvič slišim, da so obtožili človeka zaradi viška denarja.Ta je dobra.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava