Odprtje obnovljenega mostu v Znojilah na Krki

22.10.2017 | 09:45

Odprtje obnovljenega mostu v Znojilah na Krki
Odprtje obnovljenega mostu v Znojilah na Krki
Odprtje obnovljenega mostu v Znojilah na Krki

Izvedba projekta rekonstrukcija mostu v Znojilah pri Krki je bila nujna zaradi dotrajanosti obstoječega kamnitega prepusta, ki je bil že močno razpokan in posledično je bila njegova nosilnost zelo vprašljiva. Podjetje Mapri d.o.o. iz Ljubljane je delo opravilo korektno in pravočasno, kar je v svojem nagovoru poudaril tudi župan Občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad.

Predstavnik krajanov Franc Koželj, se je na uradnem odprtju v petek, 29. septembra 2017, zahvalil Občini Ivančna Gorica, da je prisluhnila pobudi in podprla izgradnjo novega mostu. Zahvalil se je tudi lastnikom zemljišč za njihovo razumevanje, da je delo potekalo nemoteno. Zaključil je z upanjem, da bo novi most služil vsaj toliko časa kot stari, ki so ga davni predniki zgradili udarniško.

Po besedah župana Dušana Strnada že številčna prisotnost na otvoritvi potrjuje, da so domačini veseli nove pridobitve. Po prvih odzivih je vidno, da je bila izgradnja nujno potrebna, kajti brez nove infrastrukture je težko govoriti o razvoju kraja, krajevne skupnosti in občine. Tudi sam je besedo zahvale izrekel krajanom in občinskem svetniku Francu Koželju, ki je dobesedno bdel na gradnjo. Kot je še dodal bo krška krajevna skupnost že v kratkem deležna nove investicije, saj se bo začela dolgo pričakovana rekonstrukcija ceste med Krko in Gradičkom. »Vse to bo krško dolino naredilo še lepšo. Lahko smo ponosni, da jo imamo in zavezani, da ohranimo te lepote«, je še dodal Strnad.

V nadaljevanju sta zbrane nagovorila še predsednik KS Krka Roman Mestnik in predstavnik izvajalskega podjetja Mapri d.o.o. Primož Petrič.

Most je blagoslovil novi krški župnik Dejan Pavlin, po končanih nagovorih pa so ga s prerezom traku predali svojemu namenu. Program so obogatili člani krškega kvarteta.

G. S.

Galerija

_pzno (01)
_pzno (02)
_pzno (03)
_pzno (04)
_pzno (05)
_pzno (06)
_pzno (07)
_pzno (08)
_pzno (09)
_pzno (10)
_pzno (11)
_pzno (12)
_pzno (13)
_pzno (14)
_pzno (15)
_pzno (16)
_pzno (17)
_pzno (18)
_pzno (19)
_pzno (20)
_pzno (21)
_pzno (22)
_pzno (23)
_pzno (24)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava