Zmagovalci v divjačinski golaž dodali temno čokolado ...
21.10.2017 | 15:40
Divjačinski golaž, jabolčni zavitek in vrsta medenih priboljškov ter velik obisk so značilnosti letošnje že tradicionalne jesenske tridnevne prireditve »Doživite Kočevsko« v organizaciji Turističnega društva Kočevje. Prvega dne so uživali v degustaciji meda in čebeljih izdelkov, na mestni ploščadi je v 14 kotličkih brbotal divjačinski golaž, tekmovalne trojke pa so se trudile, da bi mesu jelena in srne dodali skrivnostne začimbe, ki bi komisijo prepričale o zmagovalnem okusu. »Kuhanje jemljemo kot družabni dogodek, sicer smo k sestavini dodali temno čokolado. Če ne verjamete, pridite na koncu. Naš golaž bo meril visoko,» je dejala Mira Benčina, iz zmagovalne (neuradno tudi najlepše) ekipe Konca vas (na sliki). Na drugo mesto so se uvrstili kuharji Miki servisa, tretje je bilo TŠD Kostel.
M. G.
starejši najprej | novejši najprej
Komentarji (1)
22.10.2017Oceni boris
čestitke zmagovalkam ,mi bi jih najeli da kuhajo na nasi festi v DOLENJSKIH TOPLICAH ,se lahko dogovorimo,
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
DL: Inšpektorica na bolniški, redarja ni
FranciD: Pa toliko ciganov na socialni!
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
čet, 2.5.2024
Idealno živilo za shujševalne diete (+recepti)
sre, 1.5.2024
Čokolada je bolj zdrava kot sadje
pet, 3.5.2024
DL: Nosilci kmetij vse starejši - Prenos naj bo dovolj zgodaj
čet, 2.5.2024
DL: Kostak tudi gradbinec; kadra ni, že zaposlujejo prve Indijce
pet, 3.5.2024