Apollo državni podprvak v raketah s trakom

19.10.2017 | 10:05

Apollo državni podprvak v raketah s trakom

Minuli vikend je na Šentjernejskem polju potekalo že 27. državno prvenstvo v raketnem modelarstvu. Prvenstvo v organizaciji ARK Apollo Novo mesto je potekalo v izredno zahtevni konkurenci, saj je sodelovalo večino reprezentatov, ki so na nedavnem Evropskem prvenstvu osvojili lepo število kolajn.

V tehnično najzahtevnejši kategoriji raketoplanov je tokrat zmagala Živa Brinovec (ARK Vega), drugouvrščeni je bil Blaž Grgič (ARK Komarov), na tretje mesto se je uvrstil Tomaž Starin (ARK Komarov), sicer dobitnik kolajne minulega Evropskega prvenstva. V kategoriji žirokopterjev je prvo mesto pripadalo Marjanu Jenku (ARK Vega), drugo mesto Anžetu Mihelčiču (ARK Komarov) in tretje mesto Sonji Palovšnik (MK Mistral). Pozno popoldan so se tekmovalci pomerili v najmnožičnejši kategoriji raket s padalom, kjer se je v termično zelo ogodnih razmerah bil boj za prva mesta. V končni finale (modelarsko 'fly off') sta se uvrstila dva tekmovalca. Z majhno prednostjo je na koncu slavil trenutni evropski prvak Miha Rupnik pred klubskima kolegoma Tilnom Čukom ter Aljošo Rupnikom.

Člani ARK Apollo iz Novega mesta so bili najuspešnejši v kategoriji raket s strakom, kjer so v precej izenačeni konkurenci osvojili ekipno drugo mesto.

Rok Žunič, ARK Apollo - Novo mesto

Galerija

_upic (1)
_upic (2)
_upic (3)
_upic (4)
_upic (5)
_upic (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava