Mladim novomeškim judoistom medalje v Mariboru

29.5.2017 | 09:00

Mladim novomeškim judoistom medalje v Mariboru

27.5.2017 je v Mariboru potekalo tekmovanje v judu, ki se ga je udeležilo tudi 6 tekmovalcev iz novomeškega Bushida. V konkurenci nastopajočih iz 13 slovenskih klubov so dosegli zelo lepe rezultate.

V starostni kategoriji do 12 let je z zelo dobrimi borbami navdušila Vanessa Gole. V borbi proti Lei Koprivnik iz Impola je sprva zaostajala, nato pa stvari hitro postavila na svoje mesto in z uspešnim metom in končnim prijemom predčasno dobila dvoboj. Ostale nasprotnice je Vanesa premagala suvereno in brez pretiranega naprezanja.

Aleš Krevs je gladko z ipponi premagal tri nasprotnike. V odločilnem dvoboju za zlato medaljo pa ga je presenetil izjemni Rus Dmitri Chaynikov.

V kategoriji od 10 let sta zlati medalji osvojila Lin Luzar in Rok Stojanovič. Oba sta prikazala zelo dobre borbe in vse nasprotnike premagala še pred koncem dvobojev, brez da bi jima dala najmanjšo možnost za uspeh. Lin je izvedel veliko raznovrstnih tehnik tako v borbah stoje, kot tudi v parterju.

Mark Cvelbar je v dvoboju za srebrno medaljo šele v podaljšku strl odpor nasprotnika iz Celja.

Dušan Krbanjević ni zadovoljil lastnih želja. Saj je na predhodnih tekmovanjih praviloma zmagoval. Kar nekako mu ni šlo. Kljub temu pa so mu okoli vratu nadelo bronaste medaljo.

Mag. Metod Jerman

Galerija

_v (1)
_v (10)
_v (11)
_v (12)
_v (13)
_v (14)
_v (15)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v (5)
_v (6)
_v (7)
_v (8)
_v (9)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava