Donacija C&A Fundacije malemu Niku iz Črnomlja

23.2.2016 | 12:25

Donacija C&A Fundacije malemu Niku iz Črnomlja
Donacija C&A Fundacije malemu Niku iz Črnomlja

Podjetje C&A Slovenija v sodelovanju s Fundacijo C&A vsako leto izbere organizacije oz. društva, ki jim nameni donatorska sredstva s katerimi želi pomagati pri njihovih dejavnostih in poslanstvu. Tako so tudi v letošnjem letu izbrali devet organizacij oz. društev iz cele Slovenije in jim izročili donacijo.

C&A Novo mesto je predlagal donacijo za pomoč družini malega Nika iz Kanižarice pri Črnomlju, ki se sooča s težko zdravstveno situacijo. Ker vemo, da so zdravi otroci največje bogastvo vsake družine, so v C&A Slovenija donacijo z veseljem potrdili in so jo  v sodelovanju z Lions klubom in centrom Qlandia tudi predali. V C&A iščejo navdih v vrednotah in duhu pionirstva, ki so že dolgo v srcu njihovega podjetja. Njihova močna povezanost z vsemi, ki jih panoga izdelave oblačil vključuje, jim omogoča dostop do tistih, ki imajo na koncu, tako upajo, korist od njihovega dela. Dobrodelnost, kot izkaz družbene odgovornosti omenjenega podjetja, pa sega daleč nazaj. Ustanovitelja C&A Clemens in August Brenninkmeijer, sta svoj prvi prispevek za pomoč drugim zabeležila že leta 1841, ko se je podjetje ustanovilo. Iz teh skromnih začetkov se je razvila navada odgovornosti in angažiranosti.

Ta tradicija se nadaljuje in je vodja poslovalnice gospa Karmen Štupar predala donacijo v vrednosti 3.000,00€ gospe Sanji Ledinski. V C&A Novo mesto so veseli, da lahko danes s svojo gesto vsaj malo polepšajo težko situacijo družine in pomagajo Niku pri njegovem zdravljenju v tujini. Zaposleni v poslovalnici so ponosni, da pripadajo kolektivu, ki neguje socialne vrednote in deluje tudi v lokalnem okolju.

N. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava