VIDEO: Bruseljski predpražniki

3.11.2015 | 11:25

VIDEO: Bruseljski predpražniki

Jernej Zoran je novomeški kitarist, ki je spomladi izdal svoj tretji samostojni album “Romeo, Julija in tatovi sonca“, tokrat predstavlja novo pesem s te plošče, skladbo z naslovom ‘Bruseljski predpražniki’. Kot daje slutiti naslov, gre za njegovo najbolj družbeno-politično angažirano pesem do zdaj. »Vlado Kreslin je nekoč pel ‘to ni političen song’, jaz pa poudarjam: to JE političen song! Gradiva za vsebino besedil zlepa ne zmanjka,« pravi Jernej. »Naši veljaki pridno skrbijo zanj. Recimo, da sem v pesem zlil gnev in razočaranje nad ljudmi, ki so zavozili to našo lepo deželo in ki krojijo usodo naroda in malega človeka.«

Kot ponavadi je Jernej tudi tokrat poskrbel za glasbo, besedilo, aranžma in produkcijo. Posnel je kitare in bas, pred mikrofon pa je tokrat povabil dolenjskega glasbenika Zlatka Petkovića. Za ta udarni rokenrol komad je bobne posnel Miha Recelj, spremljevalne vokale pa sta prispevala Sašo Đukić in Mojca Saje.

Skladbo je zmiksal Primož Velikonja v kočevskem studiu BearTracks, za mastering pa je poskrbel nemški mojster Chris Bauer.

Jerneja boste lahko pozimi slišali v krajši seriji klubskih nastopov, kjer se bo predstavil s spremljevalno zasedbo Ministrstvo resnice, v kateri sodelujejo pevka Urška Baković, basist Sebastjan Podlesnik in bobnar Primož Velikonja.

Datume nastopov glasbenik sproti objavlja na uradni spletni www.jernejzoran.com in Facebook strani.

Meri Coralič
MENART

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava