Sports will secure your youth - tudi ob štrukljih, močniku in kranjskih klobasah

28.8.2015 | 09:00

Sports will secure your youth - tudi ob štrukljih, močniku in kranjskih klobasah

Nadaljujemo s poročili našega prostovoljca Óscarja iz Španije, poročevalca iz mednarodne mladinske izmenjave “Sports will secure your youth”, ki se odvija pod okriljem Mladinskega centra Krško in je sponzorirana s strani projekta Erasmus +.

Nedelja, 23.8.

Po napornih prvih dveh dneh je bila nedelja čas za počitek. Zjutraj smo pretekli 5 kilometrov okoli Brestanice, da se nadihamo svežega zraka in naužijemo matere narave. Po vrnitvi nazaj je Lukas, eden izmed štirih prostovoljcev, ki delamo v Krškem, pripravil predstavitev svojih zanimivih projektov, ki jih izvaja v rodni Litvi. Po kosilu je bil čas za hlajenje v brestaniškem bazenu. Medtem ko so nekateri igrali odbojko, nogomet in košarko, so drugi divje skakali v vodo. Bil je super dan, poln energije in motivacije mladih. Nenazadnje pa so se tudi vodje izmenjave počutili 10 let mlajši.

Ponedeljek, 24.8.

Dan se je začel z veliko telovadbe in s sklecami, da smo začutili svoje telo. Vsi, udeleženci na izmenjavi in prostovoljci smo se že zjutraj družili ob zabavnih igrah za sprostitev in izboljšanje timskega dela. Trudili smo si zapomniti imena novih prijateljev. Pozneje je imel vodja izmenjave, Rudi Štajner, predavanje o razlikah med hrano, ki jo kupujemo v trgovinah in tisto, ki jo pridelamo doma. Nekateri so prvič slišali o vplivih gensko spremenjene hrane.

Po kosilu so naši mladi udeleženci izmenjave pripravili tradicionalne jedi iz Makedonije in Slovenije. Zvečer smo ob bazenu poizkušali štruklje, močnik in kranjske klobase, zadovoljni ob misli na uspešen dan, ki je minil.

Torek, 25.8.

Za ta dan smo si zadali pohod na Bohor in spanje pod zvezdami. Na žalost je močna nevihta z bliskanjem in hladnim vetrom prekrižala naše načrte in nemudoma smo se morali vrniti v Brestanico, če ne bi “umrli”. Kakorkoli že, uživali smo v 15 – kilometerskem pohodu do vrha hriba. Drgetajoč od mraza smo se veliko naučili o pripravah na takšne podvige, predvsem pa smo začutili globoko spoštovanje do narave in veliko zaupanje sami vase.

Óscar Villaverde

Galerija

_o (1)
_o (2)
_o (3)
_o

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava