Sports will secure your youth

27.8.2015 | 09:50

Sports will secure your youth

V okviru Mladinskega centra Krško poteka mednarodna izmenjava “Sports will secure your youth”. Naš španski prostovoljec Óscar Villaverde nam bo v seriji člankov sporočal o dogajanju na izmenjavi.

Poročilo za petek, 21.8., in soboto, 22.8.2015:

Štiriindvajset fantov in deklet iz Makedonije in Slovenije je prejšnji petek pričelo s svojim sodelovanjem v zelo zanimivi izmenjavi, povezani s športom in zdravim načinom življenja.

V petek, ob devetih zjutraj, smo bili vsi pripravljeni na zabavne dejavnosti in na seznanitev s projektom. To je bil čas, da se udeleženci med seboj spoznajo in da spoznajo tudi nas, prostovoljce iz EVS projekta v Krškem, tiste pač, ki bomo pomagali pri izvedbi aktivnosti in seveda zraven uživali. Popoldne se je skupina z vlakom odpravila iz Brestanice v Krško, kjer je odkrila prekrasno telovadnico na prostem ob ribniku. Tam smo vsi sodelovali na mini tekmovanju, katerega cilj je bil zabavati se in seveda zmagati. Samo ena ekipa je lahko zmagala. Kakorkoli že, vsi smo se imeli lepo, kar je bilo razvidno iz naših refleksij, ki smo si jih izmenjali po koncu dogodka.

Sobotno jutro je bilo namenjeno temu, da skupina dobi informacije o Youthpass certifikatih, o čemer je predaval naš prostovoljec iz Krškega, Samil. Predstavil pa je tudi program Erasmus + in neformalno učenje. Popoldne istega dne smo se zelo zabavali na Bazenu Brestanica, kjer smo igrali košarko, nogomet, odbojko in med dvema ognjema. Poleg zabave je bilo tudi ogromno telovadbe. Na koncu smo se lahko med plavanjem v bazenu odpočili po dveh dneh polnih aktivnosti in drugih zanimivih stvari.

Óscar Villaverde

Galerija

_delavnica (1)
_delavnica (2)
_delavnica (3)
_delavnica (4)
_delavnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava