Vaš intervju: Mirko Vorkapić - največji piflar med borci

24.6.2015 | 08:35

Mirko Vorkapić

Mirko Vorkapić

Mirko, še nekaj dni je do tvojega dvoboja za naslov evropskega prvaka, ki bo 27.6. v Trstu. Kako potekajo priprave in kakšno je počutje?

Počutje je odlično, lakota pravšnja. Komaj čakam soboto, komaj čakam dvoboj. Priprave so skorajda zaključene. Ta teden je bil ključen, saj so potekali res dobri sparingi. Že dolgo namreč nisem imel priložnosti trenirati s takšnim naborom borcev (približno) moje kategorije. Ob tej priložnosti bi se zahvalil Alenu Štritofu, Gregorju Smoletu, Žigi Grilu, Borutu Turku, Robertu Kuzmi, Robiju Kersniku in Roku Erštetu za vesele minute v ringu Scorpion gyma:)

Tvoj zadnji dvoboj se je podvil pred več kot šestimi meseci. Takrat si v razburljivi končnici poslal precej neugodnega nasprotnika Reduana Koubinija na »spanje« ter tako osvojil naslov prvaka IMTL lige. Kaj se je dogajalo v medčasju?

No, tisto je zagotovo bil eden lepših spominov, seveda zaradi celotnega spleta okoliščin in končnice. V medčasju sem seveda tudi treniral, se pripravljal na dva amaterska dvoboja, ki pa se nista zgodila. Vmes sem seveda tudi opravljal nekatere šolske obveznosti, saj kot bodoči magister komunikologije želim ostati največji piflar med borci.

Kaj veš o svojemu nasprotniku in kaj pričakuješ v tem dvoboju, ki se bo odvijal po polnih Muay Thai pravilih, 5x3min?

Vem, da je kot vsi ostali nasprotniki. Nekdo, ki me hoče premagati. Nihče ni slab, nihče ni nepremagljiv. Gre za borca, ki ima tudi nekaj dvobojev v klasičnem boksu, gotovo pa ne gre spregledati tudi njegovih nožnih udarcev. Pričakujem naporen dvoboj, nasprotnika z visoko motivacijo in seveda mojo zmago. Titulo si je slej kot prej potrebno prigarati.

Kakšni so tvoji letošnji načrti?

Moj glavni letošnji cilj je svetovni pokal, ki se bo v mesecu avgustu odvijal na tajskem, v Bangkoku. Gre za še eno veliko, amatersko tekmovanje, kjer bodo nastopili najboljši borci in kategorija do 71 kilogramov bo seveda spet najbolj obljudena in najbolj konkurenčna. Za zmago bo potrebno dobiti 4 ali 5 dvobojev, kar je velik zalogaj. Dvoboj v Trstu mi poleg priprave na veliki izziv nudi tudi finančno »injekcijo«, kajti naš šport je v Sloveniji, kljub samoniklosti in velikim rezultatom, odrinjen na margino, daleč stran od statusa, ki si ga zasluži. Član reprezentance sem že od leta 2003, ko sem prvič nastopil na svetovnem prvenstvu in od takrat večinoma iz lastnih in družinskih prihrankov plačeval predstavljanje države, ki bila slepa in gluha za moje napore in dosežke. Seveda nisem edini tak primer. Iz srca hvala, Republika Slovenija, v imenu vseh, ki nosimo tvoje ime v svet, za kar si neizmerno hvaležna.

Kakšno sporočilo bi poslal svojim navijačem?

Pridite navijat ali pa ostanite v mislih z menoj do zadnjega gonga. Storil bom vse, da naslov prvaka prinesemo iz Trsta v Novo mesto. Ob tej priložnosti tudi hvala vsem tistim, ki me na športni poti spremljate od samega začetka.

Hvala, Mirko, in srečno v Trstu!

Scorpion team

Galerija

_vorkapic (1)
_vorkapic (2)
_vorkapic

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava