VIDEO: Muzikal ''Cvetje v jeseni'' - Novomeščani navdušeni

19.4.2015 | 09:20

Nina Pušlar kot Meta

Nina Pušlar kot Meta

VIDEO: Muzikal ''Cvetje v jeseni'' - Novomeščani navdušeni

Kulturni center Semič vas vabi na ogled muzikala Cvetje v jeseni, ki je narejen po povesti Ivana Tavčarja, v nedeljo, 19. aprila, ob 17. uri v dvorano KC Semič.

V muzikalu je uspelo ustvarjalcem preplesti sodoben pristop s preteklostjo. Narejen je namreč po povesti Ivana Tavčarja Cvetje v jeseni, po katerem je bil davnega leta 1973 posnet tudi film. Scenarij zvesto sledi izvirniku, čeprav se v besedila igrivo tihotapijo tudi odsevi današnjega časa. Avtorska glasba vzbuja nostalgijo in budi romantična čustva. Glasovi znanih slovenskih pevcev, ki smo jih sicer vajeni v povsem drugačnih vlogah, nikogar ne bodo pustili ravnodušnega.

Muzikal je namreč združil znane preizkušene ustvarjalce na slovenskem glasbenem in igralskem področju. Režiser Vojko Anzeljc, skladatelj Matjaž Vlašič, glasbeniki in pevci Matjaž Robavs (Trio Eroika), Nina Pušlar, Jure Ivanušič , Damijan Perne, Maja Martina Merljak in številni drugi so gotovo imena, ki vas bodo prepričala, da je predstava, ki je bila premierno uprizorjena lanskega septembra in do danes doživela že petdeseto uprizoritev, več kot vredna ogleda.

V intenzivnih dobrih dveh urah gledalec doživi trenutke žalosti, neizmernega veselja, sreče in igrive ljubezni, začinjene s pravo mero humorja in ironije. Čustvena glasba in ganljiva besedila, v katerih se najde prav vsak, so v solze spravila različne generacije obiskovalcev, številni so si muzikal ogledali tudi večkrat. Kljub bridkemu koncu pa gre za izjemno navdušujočo predstavo, ki vas popelje v preteklost in prikaže razkorak med mestnim in podeželskim človekom.

Kako so muzikal sprejeli gledalci v Novem mestu, si oglejte v spodnjem videu:

M. K.

Galerija

12 - foto Bastian
37 - foto Bastian
50 ponovitev
9 - foto Bastian
Alenka in Jure
Kmet je kralj
Nina in Matjaz

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava