DL: Trio Anime - Prijateljstvo okronale s triom

28.11.2014 | 12:10

Dekleta res uživajo v petju.

Dekleta res uživajo v petju.

V Posavju so se že večkrat predstavila tri postavna dekleta, ob katerih publika onemi, ko zapojejo, saj je očitno, da pojejo s strastjo. Tri mlade in uspešne sopranistke so namreč združile svoje glasove in okronale nekajletno prijateljstvo ter akademska druženja z nadvse zabavnim in ganljivim pevskim programom.

Biljana Ivanović - Biba (na sliki na levi strani) je sicer Ljubljančanka, ki sedaj živi v Kapelah, v sopranskem triu pojeta še Nela Šarić iz Zadra in Mia Domaćina iz Splita, na klavirju pa jih s premlja Vjekoslav Babić. Prejšnji teden so pele tudi na slavnostni seji občinskega sveta občine Kostanjevica na Krki, ki praznuje občinski praznik, ob tej priložnosti pa je Biljana tudi povezovala prireditev.

Biljani nastopi niso tuji, je namreč stara znanka televizijskih ekranov, saj je štiri sezone nastopala v oddaji Hri-bar, kjer je gostom stregla s koktajli in velikokrat tudi zapela, kot pevka pa je nastopila tudi v oddaji Piramida, kjer je pela skupaj s Petro Slapar in Nežo Drobnič. Preizkusila se je še kot voditeljica na eni od komercialnih televizijskih postaj. Sicer pa je operna pevka, petje je študirala na Akademiji za glasbo v Zagrebu, v razredu profesorice Mire Zidarić Orešković. Redno se izobražuje tudi na seminarjih svetovno priznanih profesorjev. Pohvali se lahko s številnimi odrskimi izkušnjami, saj neprestano nastopa široko po E vropi. Ukvarja se s pisanjem besedil in iger ter nastopa z glasbo od baroka do sodobnih popevk.

Med študijem v Zagrebu je spoznala tudi Nelo in Mio, s katerima je prijateljstvo nadgradila tudi v poslu. Dekleta nastopajo tako na tujih odrih kot v Sloveniji.

Članek je bil objavljen v 34. številki Dolenjskega lista, 21. avgusta 2014

T. J. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava