Teden otroka v vrtcu Sonček

27.11.2014 | 09:20

Teden otroka v vrtcu Sonček
Teden otroka v vrtcu Sonček

V vrtcu Sonček pri OŠ Šmarjeta v tem tednu uresničujemo prednostno nalogo s področja gibanja. Zato smo aktivnosti posvetili različnim športom. Koordinatorki Renata in Silva sta se povezali z različnimi profesionalnimi športniki, ki so nas obiskovali ves teden. Vsak športnik ali skupina je poleg prikaza gibalnih veščin, ki so potrebne za določen šport, prinesla s seboj tudi opremo.

V veselem pričakovanju smo se že v ponedeljek srečali s kolesarjem Davidom Perom. S seboj je pripeljal pravo dirkalno kolo, primerno obutev in oblačila in nam razložil, kaj vse mora početi, da je tako uspešen. Pokazal nam je tudi svojo zbirko medalj in pokalov. Nato se nam je pridružila še Tamara Strnad, ki trenira judo. Tamara pa je za vsako skupino pripravila primerno vajo in jo skupaj z nami izvedla, da smo vsi začutili nekaj osnovnih prijemov te borilne veščine.

V torek je bila na vrsti gimnastika. Že ob prihodu v telovadnico smo ugotovili, da se bo dogajalo nekaj zanimivega. Pozdravila sta nas priznani trener Slovenije Aleksander Šajn in orodni telovadec iz Šmarjete Luka Ilovar. Z gimnastičarjem Aleksandrom smo se dobro ogreli. Luka pa nam je pokazal nekaj izvrstnih elementov na parterju. Sledile so vaje na blazinah in trampolinu in ob pomoči vodij smo prav vsi izvedli nekaj zanimivih in lažjih gimnastičnih elementov.

Sredo je zaznamoval zeeelo visok košarkar Matjaž Smodiš. Prinesel je čisto prave košarkarske žoge in prav vsi smo skupaj z njim poskušali zadeti koš. Naučil nas je tudi sestavljati piramide iz žog. Moramo povedati, da smo mu segali komaj do kolen.

Plesni studio iz Novega mesta nas je razveseljeval v četrtek. Plesalke Teja, Nina, Enja in Karin, ki obiskujejo tudi našo šolo, so nam pripravile krasno plesno točko, s katero se zelo uspešno predstavljajo tudi v evropskem merilu. Nato smo se še skupaj z učiteljicama plesa naučili koreografiji dveh pesmic in veselo rajali.

V petek so nas v telovadnici pričakale mažoretke iz Trebnjega. V zelo lepih uniformah in s palicami, ki niso nič pri miru, so se nam najprej predstavile z njihovim plesom. Mi vsi smo z vzgojiteljicami že v igralnicah izdelali »mažoretne palice» iz papirja in mažoretke so vsako skupino posebej poskušale naučiti nekaj osnovnih gibov s telesom in palico. Po nekaj minutah smo že vsi »znali« metati palice v zrak. V zelo prijetnem vzdušju in veselju smo si ogledali še eno predstavitev mažoretk in tako zaključili naš teden -Teden otroka.

Teden je minil v hipu in ob zaključku spoznavamo, da smo spoznali veliko novega in zanimivega. Prav vsi športniki so se potrudili in pripravili nekaj za enoletnike in vse do predšolske skupine.

Zahvaljujemo se vsem povabljenim športnikom, da so si vzeli dragocen čas in z nami delili radosti športa in gibanja.

Vesna Vizlar in Renata Cujnik
OŠ Šmarjeta - Vrtec Sonček

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava