MRD Dobova: Kljub srčni borbenosti fantom ni uspelo

20.10.2014 | 08:45

MRD Dobova: Kljub srčni borbenosti fantom ni uspelo

Včeraj je bila po dolgem času dvorana v Dobovi zopet nabito polna- a žal, tako kot nazadnje, to fantom ni pomagalo. Tudi lani smo v derbiju kola klonili doma, v nabito polni dvorani, proti RK Slovenj Gradec (mimogrede, v sredo, 22.10. nas ob 19. uri v Dobovi čaka obračun v 1/16 pokala Slovenije prav proti Slovenjgrajčanom).

Tokrat so v goste prišli rokometaši RD Koper 2013, ki so nedvomno kandidati za najvišje mesto letos - a počakajmo, sezona se je šele dobro začela.

Tekmo so oboji začeli dokaj zadržano, vsaj kar se zadetkov tiče. Gostje so že od prve minute igrali zelo čvrsto obrambo, ki je domačim povzročala kar veliko preglavic. Dobovčani so v tekmo krenili nesproščeni in pod pritiskom, kar se je odražalo na njihovi igri, saj smo celo tekmo lovili zaostanek gostov, ki se niso pustili. Tako je po sireni ob polčasu na semaforju rezultat kazal 12:15 za goste.

V drugem delu so domači rokometaši uspeli razliko zmanjšati zgolj na 2 zadetka, a so se gostje iz Kopra hitro "odlepili" nazaj na 5. Gostje skorajda niso delali napak, kar pa žal za domače ne moremo trditi. Že dejstvo, da smo v 10. poizkusih realizirali zgolj 5 sedemmetrovk, pove svoje.

Vendar pomembno je nekaj drugega. Kljub temu, da smo imeli ogromno težav s poškodbami pred tekmo in da nekateri ključni igralci cel teden niso trenirali zaradi bolezni, smo se borili od prve do zadnje minute in dokazali gledalcem, da se ovire ne ustrašimo, temveč jo skušamo premagati. Tokrat nam ni uspelo, a nič ne de. V sredo imamo že novo priložnost, da dokažemo kaj zmoremo.

MRD Dobova: RD Koper 2013 27 (12): 34 (15)

J. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava