Brezdomci posadili drevo

17.10.2014 | 11:45

Brezdomci posadili drevo
Brezdomci posadili drevo

Svetovni dan brezdomstva smo letos prvič aktivno obeležili tudi v Sloveniji in sicer v okviru Društva brezdomni – do ključa, kamor je vključeno tudi naše območno združenje (OZ RK Novo mesto). Glavni namen združevanja organizacij v omenjeno društvo je izmenjava izkušenj, prenos dobrih praks, opolnomočenje in razvoj nevladnih organizacij ter izvajalcev, ki delujejo na področju brezdomstva v Sloveniji.

V Sloveniji po trenutnih podatkih beležimo 2569 brezdomnih ljudi, od tega v naši regiji 134. Brezdomci in socialno izključeni lahko pri nas v dnevnem centru dobijo topli obrok, v javni kopalnici pa lahko poskrbijo za osebno higieno in operejo svoja oblačila.

V petek, 10.10.2014 ob 10.10, so naši uporabniki posadili drevo, ki kot simbol življenja ponazarja prijateljstvo in povezovanje. Ob 11.45 uri pa smo se prostovoljci in zaposleni skupaj z uporabniki zbrali v Razdelilnici hrane in se družili ob skupnem kosilu.

Skupaj z našimi uporabniki smo prijetno obeležili svetovni dan brezdomstva in se dogovorili, da bo ta dogodek postal tradicionalen.

Predsednica OZ RK Novo mesto
mag. Mojca Špec Potočar

Galerija

u-dom-01
u-dom-02
u-dom-03
u-dom-04
u-dom-05

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

17.10.2014Oceni NEJC 

bravo fantje..pridni... verjamem, da bi bilo v drugačnih časih za vas več upanja za boljše življenje... tako pa smo-ste v tem kakor je.. želim vam lep in prijeten dan..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava