AVDIO: Šment in "Ni mi žal"

13.4.2014 | 13:00

Ansambel Šment v oddaji Slovenski pozdrav. (Foto: RTV Slo)

Ansambel Šment v oddaji Slovenski pozdrav. (Foto: RTV Slo)

V ansamblu Šment z Otočca fantje ne počivajo. Pred manj kot enim letim so ljubitelje narodnozabavne glasbe razveselili s čudovitim avtorskim valčkom Ljuba povej mi, kjer so k sodelovanju povabili tudi priznanega glasbenika Simona Ceglarja. Valček je na svetovnem spletu slučajno prišel na uho tudi znanemu slovenskemu pevcu Blažu Švabu, članu skupine Modrijani, ki na nacionalni televiziji vodi oddajo Slovenski pozdrav. Blaž je fante pred kratkim presenetil in povabil v oddajo, da se z melodičnim valčkom predstavijo tudi širši slovenski publiki.

Po valčku je bila za ustvarjanje na vrsti polka, ki je tudi tokrat delno avtorsko delo članov ansambla. Sicer pa so v ansamblu konec lanskega leta imeli tudi manjšo spremembo zasedbe, saj je ansambel zapustil novomeški kitarist Matevž Maznik, pridružil pa se mu je Jure Dolinar. Nova polka ima naslov Ni mi žal, glasba je delo pevca skupine Šment Blaža Klemenčiča, besedilo je prispeval prijatelj ansambla Andrej Novak, aranžma pa je delo Uroša Strojina. Posnetek je nastajal v studiu Šment, končno podobo pa je polka dobila pri Marku Pezdircu v novomeškem studiu Metulj.

Avtorske skladbe ansambla Šment se malce razlikujejo od klasičnih pesmi slovenskega valčka in polke - pri valčku Ljuba povej mi je vključen element klasične kitare, pri polki Ni mi žal pa nekaj ritmov country rocka.

Prijetno poslušanje!

B. Š. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava