Jožeki so kuhali golaž

29.3.2014 | 12:40

Jožeki so kuhali golaž

Tudi letos se je že enajsto tradicionalno tekmovanje Jožekov v kuhanju golaža odvijalo pod šotorom ob gostilni Šempeter v Bistrici ob Sotli. Letos se je v kuhanju golaža, kot pravi vodja tega tekmovanja Srečko Kunst, udeležilo devetnajst skupin. Kot je razvidno iz imen skupin, so se tekmovanja udeležili tudi Jožeki iz Hrvaške z imenom Bošnjaki, in Kumrovca ter Heimschuh iz Avstrije. Podeljeno je bilo 7 zlatih priznanj, 5 srebrnih in 3 bronaste. Skupni zmagovalec in nagrado - največjo zlato kuhačo - je prejel Mesni butik Tina iz Brežic, najizvirnejši so bili cigani z Dornave, najokusnejši golaž pa je skuhalo Turistično društvo Frankolovo.

Vse pohvale Srečku Kunstu za organizacijo pripravo prostorov, jutranjo pogostitev in za prijetno druženje, ki se je po kuhanju golaža ob glasbi zavleklo v pozno popoldne.

Anton Hruševar

Galerija

d-jozeki-001
d-jozeki-002
d-jozeki-003
d-jozeki-004
d-jozeki-005
d-jozeki-006
d-jozeki-007
d-jozeki-008
d-jozeki-009
d-jozeki-010
d-jozeki-011
d-jozeki-012
d-jozeki-013
d-jozeki-014
d-jozeki-015
d-jozeki-016
d-jozeki-017
d-jozeki-018
d-jozeki-019
d-jozeki-020
d-jozeki-021
d-jozeki-022

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

29.3.2014Oceni polhek 

Zadnja slika v galeriji...ojojoj, le kdo je delal to "ikebano" oz. kaj bi to naj predstavljalo?! Mrtve živali v naravnem okolju al kaj? Zelo neokusno in nelepo.

30.3.2014Oceni mija.jakopin@gmail.com 

Vsako leto marca dopustujemo v Podčetrtku in pridemo pogledat Jožeke, ki kuhajo golaž. Super zadeva,iz leta v leto boljše, veliko glasbe, dobrega razpoloženja, na pokušino odlične mesnine in druge dobrote, po golažu pa diši daleč naokoli..... Bravo Srečko in ostali organizatorji, odlični ste in z veseljem pridemo spet drugo leto. Marija iz Kranja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava