Stoprvo leto Ane Markovič iz Dolge njive

5.1.2014 | 10:00

Stoprvo leto Ane Markovič iz Dolge njive

Ano Markovič predstavniki Društva upokojencev in Rdečega križa iz Velike Loke žal ob njenem stoprvem rojstnem dnevu lanskega decembra nismo več našli na njenem domu na Dolgi njivi, ker se ji je pred meseci pripetila nesreča in ji je, kot sama pravi, vzelo noge. S hčerjo Anico sta se zato dogovorile, da se je preselila blizu njenega doma v Domžalah, v tamkajšnji dom upokojence, kjer smo jo tudi obiskali.

Predstavniki iz domačih krajev smo ji ob voščilu za rojstni dan izročili šopek in darilce kot znak pozornosti. S selitvijo v domžalski dom so vsi zadovoljni. Gospa Ana in hči ter njeni otroci, da živijo blizu ter jo lahko pogosto obiskujejo, navsezadnje pa tudi osebje doma, saj so dobili v varstvo izjemno potrpežljivo in dobrovoljno Dolenjko.

Med obiskom smo imeli priložnost videti kako jo osebje porajta, kakor bi rekli po domače in s čimer nakažemo pravi medsebojni odnos. Kljub temu, da se sama ne more premikati, jo seveda na vozičku redno vozijo v skupino sostanovalcev kjer malo poklepetajo ali pa si dolgčas preganjajo s prirejenimi zabavami.

Od kar je ga. Ana v domu je pridobila tudi na telesni teži kar da vedeti, da se tam resnično dobro počuti. Še vedno je tudi živahnega in iskrivega uma, ter optimistična, saj verjame, da se ji bo zdravje vrnilo.  Da bi bile le vse dobre želje tudi uresničene.

bp

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava