Živa Dobnik, voditeljica na Aktualu: Penzijo brez kredita

6.5.2024 | 11:30

Živa Dobnik (Foto: Simon Pelko)

Živa Dobnik (Foto: Simon Pelko)

Živa Dobnik je začela radijsko kariero kot voditeljica na radiu Aktual Kum in še danes jo tam lahko slišite med vikendi, ostala je zvesta svoji prvi radijski postaji. Hkrati pa se je lani spomladi pridružila ekipi TV Aktual, in tudi pred kamero se izvrstno znajde. V službo pride tudi v pižami, če jo »nahecajo« njeni kolegi, ali pa v oddaji prvič v življenju poskusi, kakšni so ocvrti črički. Prvič je imela hudo tremo, zdaj pa se ji roke ne potijo več. Živa je drobne postave, a vseeno odsvetujemo borbe z njo, saj trenira borilne veščine. Da pa ji v življenju nikoli ne more biti dolgčas, poskrbi njena prvošolka.

Živa, kako in kdaj ste se začeli družiti z Aktualom?
Prvič pred petimi leti, ko sem začela svojo radijsko kariero kot voditeljica na radiu Aktual Kum in še danes me lahko tam slišite med vikendi.

Zakaj prav Aktual?
Lani spomladi so mi ponudili priložnost, da se pridružim ekipi. Izziv sem z veseljem sprejela. Dogaja se ogromno tako v etru kot tudi izven njega. Včasih me tudi kaj nehacajo, npr. da pridem v službo v pižami in da program tudi odvodim v njej ali pa da v etru prvič poskusim čričke. Smeh je zagotovljen v vsakem primeru. Ekipa me je zelo lepo sprejela in imamo se res top!

Ste imeli prvič kaj treme? Kako je s tem zdaj?
Seveda, tresla sem se kot šiba na vodi in trajalo je kar nekaj časa, da sem se čisto sprostila. Danes pa že stopim pred mikrofon brez potnih rok.

Kaj sicer še počnete v življenju, kakšne hobije imate, kakšne zaposlitve? Zelo rada se vračam tudi na Radio Celje, tako da se poslušamo na kar treh radijskih postajah. Ja, res je, časa zase imam malo manj, si ga pa vseeno z veseljem vzamem za trening plesa in borilnih veščin.

Kakšne pa so vaše najboljše počitnice?
Da ne delam čisto nič in da je okoli mene veliko snega.

Kaj si še želite doseči v življenju?
Delati čim manj in penzijo brez kredita. (smeh)

Kaj pravijo na vaše pojavljanje na televiziji in radiu vaši domači, vaši bližnji?
Zelo so veseli, da me lahko med drugim spremljajo tudi na Aktualu. Je veliko prilagajanja in odrekanja, sem jim pa zelo hvaležna, da me podpirajo na moji poti.

Kakšne teme za pogovor na Aktualu so vam najbližje?
Ko se v debato vključijo tudi naši poslušalci in gledalci, ki imajo vedno kaj zanimivega za povedat. Vesela sem, da je toliko odziva in da imajo naši Aktualovci odličen smisel za humor.

O čem pa se najraje pogovarjate zasebno?
V pravi družbi in s pravimi sogovorniki se vedno najde kakšna zanimiva tema. Najbližje so mi teme o zdravih odnosih, ki jih je v tem norem svetu vedno manj. Dobro bi bilo, če bi družba dajala odnosom večji pomen. Marsikaj bi bilo drugače in lažje. In o hrani, sploh kaj in kdaj bomo jedli.

Nam lahko kaj razkrijete iz zasebnega življenja, imate veliko prijateljev, partnerja, se radi zabavate?
Nimam veliko prijateljev, se pa zato toliko bolj posvetim ljudem, ki so mi zelo blizu. Seveda, vsak se mora kdaj odklopiti in zabavati. Človek je socialno bitje in prav se mi zdi, da imaš nekoga, na katerega se lahko zaneseš, se z njim pogovarjaš in ušpičiš kakšno vragolijo.

Ob vsem, kar ste nam našteli, pa seveda vedno najdete čas za hčerko. Kaj najrajši počneta skupaj?
Hčerka je letos prvič prestopila šolski prag in zelo uživa. Najbolj pa takrat, ko greva skupaj drsat. Je odlična drsalka in vedno me nauči kak nov trik na ledu.

A. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava