Recept: Špinačna rulada s sirom in šunko

4.5.2024 | 17:30

Foto: Freepik

Foto: Freepik

Tokrat je pred vami recept za slano rulado iz špinače, sira in šunke.

Za biskvit:
400 g špinače
3 jajca (rumenjaki in beljaki ločeno)
120 g ostre moke
1 strok česna
½ žličke soli

Za nadev:
200 g skute
200 g mehkega kozjega sira
2 stroka česna
sol
200 g šunke


Priprava:
1. Očiščeno špinačo dajte v skledo, jo prelijte z vrelo vodo in pustite nekaj minut, da zvodeni. Nato odcedite vodo, ohladite špinačo in z rokami iz nje iztisnite vso tekočino. Nato jo zmešajte v pire.
2. V špinačo najprej vmešajte rumenjake, nato pa še moko. Dodajte zdrobljen česen in sol. Na koncu previdno vmešajte še sneg iz beljakov. Mešanico razporedite po pekaču in postavite v pečico, ogreto na 180 °C. Peci 12 minut, nato vzemi iz pečice in ga skupaj s papirjem za peko zavijte v zvitek. Pustite, da se ohladi.
3. Zmešajte skuto s kozjim sirom, dodajte strt česen, posolite in temeljito premešajte. Pečen in ohlajen zvitek previdno odvijte in namažite s pripravljenim nadevom. Obložite z rezinami šunke in zvijete. Shranite v hladilniku, da se strdi, nato narežite in postrezite.

T. Lucu/Revija Liza Maja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava