Festival Karavana okusov, Glavni trg Novo mesto

4.5.2024 | 10:00

Karavana okusov je prvi slovenski food truck festival, ki novo sezono kulinaričnih potepanj začenja v Novem mestu. S pisanimi tovornjački in prikolicami polnimi dobrot se ustavimo v središču mesta, zategnemo ročno zavoro, zakurimo peči, odpremo lopute in pred vašimi očmi pripravimo vrhunski street food festival.

V petek, 3. maja dopoldan se prvič letos pripeljemo na Glavni trg in skupaj naredimo pravi food truck praznik do poznega sobotnega večera.

Kdo vse se pripelje v Novo mesto?

Beer Bulli je legendarni VW kombi, ki ima na boku kar 4 orošene pipe za pivo.

Pizza Lab v svoji prikolici pripelje 200 kilogramsko peč za prave napoletanske pizze. Premierno v Novem mestu.

Gabrielo prikolica pripravlja širok meni vafljev in ameriških puhastih palačink.

Gud Street Fud pred vašimi očmi speče njihove kultne burgerje, pečene na oglju, fingerfood je pa sploh za prste obliznit.

Wine trailer je mobilni vinski sod, vinoteka polna veselja iz grozdja. Brez hladnega špricerja vas ne bodo pustili mimo.

Falafel prikolica vam pripravlja okuse orienta - falafel, šavormo, baklavo s pistacijo

Boš bom tovornjaček vam pripravlja mehiško kuhinjo - od burritosov do quesadillj. In vse kar je vmes. Vamos amigos!

Brincelj gin van je vintage IMV kombi, v katerem vam dekleta (ok, tudi kakšen fant je v posadki) mešajo hude coctaile

Mango tree trailer pa boste spoznali po vonjavah tajske kuhinje. Je kdo rekel Pad - thai?

Skunk Urban Kitchen je prikolica, ki je popolnoma spremenila definicijo sendviča - pozabite na žemljo s poli salamo in kumarico, ki jih poznate iz šolskih izletov. Skunk sendviči so gurmanska poezija.

Šiš je že lani na trgu s svojimi burgerji in hot dogi naredil pravo evforijo lakotnikov. Letos prihajajo še bolj založeni.

Mangoop prikolica pa se letošnjo sezono predstavlja s pizza rolicami. Slastne male pice, zavite v obliko rolade. Repete je obvezen.

Habahaba se tudi letos vrača s svojimi specialitetami - mesnimi pitami. Nekaj preprostega, a vseeno ne vsakdanjega. Mehke, okusne, sproti pripravljene pite.

Seznam tovornjačkov in prikolic naših Karavanarjev še dopolnjujemo, a eno je gotovo - spet bo dišalo po celem mestu.

Na Instagramu @karavanaokusov bomo razkrili menije naših karavanarjev, vi pa si v koledarju obkrožite petek in soboto, 3. in soboto 4. maja. Čaka vas pravi gurmanski žur.

Novo mesto, pridi lačno.

Ker hujšali bomo jutri!