Vseslovensko petje s srci - Pojemo s srci na OŠ Otočec

2.5.2024 | 11:00

Vseslovensko petje s srci - Pojemo s srci na OŠ Otočec
Vseslovensko petje s srci - Pojemo s srci na OŠ Otočec

Projekt ”Vseslovensko petje s srci” že sedmo leto poteka na dan zaščitnika sv. Jurija, ki po naši tradiciji prinaša pomlad, obilje in zdravje v družino. Tudi na OŠ Otočec so se ponovno pridružili temu projektu pod vodstvom vodje projekta Ditke Zupančič. Prepevali so v šolski telovadnici v torek, 23. aprila, med 10. in 11. uro.

Medse so povabili vse, ki radi pojejo slovenske pesmi. Letos so se jim pridružili tudi instrumentalisti pod vodstvom glasbene učiteljice Sandre Baškovič in Mance Tori. Zbrali so se vsi učenci in učitelji, vrtičkarji in vzgojiteljice, nekateri starši, stari starši, krajani ... Kako lepo je bilo slišati Zdravljico, himno OŠ Otočec, Lipa zelenela je, Čuk se je oženil, Šmentana muha, Žabja svatba, Kekčeva pesem, Za Slovenijo živim, Dan ljubezni, Naj ljubezen združi vse ljudi izvajalke Regine. Zelo pomembno in veliko sporočilo ima refren pesmi: ”Naj ljubezen združi vse ljudi, naj sovraštva duh se pomiri, naj se vojne vse končajo in naj lačni kruha imajo, naj otrok v miru vsak živi.” Pesmi Čebelar, Tri planike in V dolini tihi so izvajali ob zvokih harmonik pod vodstvom Sandija Ravbarja in Sandre Baškovič.

S petjem naših pesmi smo se generacijsko povezali med seboj, obudili slovensko tradicijo petja, se priklonili našim prednikom, kulturi in jeziku ter se poveselili. Lepo je bilo prisluhniti slovenskim pesmim! Ohranjajmo slovensko pesem še naprej. ”To je bil najbolj množični zbor na OŠ Otočec,” je ob koncu dejala in se vsem zahvalila za čudovito doživetje vodja projekta Ditka Zupančič.

Helena Murgelj

Galerija

_zzzOtocec (1)
_zzzOtocec (2)
_zzzOtocec (3)
_zzzOtocec (4)
_zzzOtocec (5)
_zzzOtocec (6)
_zzzOtocec (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava