namig za premik

Posvet v okviru priprave krajinske zasnove in strokovne podlage za razvoj poselitve občine Šentjernej "Kako danes urejati prostor, da bodo tudi naši zanamci v njem dobro živeli?", KCPT

17.4.2024 | 17:00

Občina Šentjernej je pričela s pripravo Občinskega prostorskega plana (OPP) in Občinskega prostorskega načrta (OPN) katerega obvezni strokovni podlagi sta tudi Krajinska zasnova (KZ) in Strokovna podlaga za razvoj poselitve (SPP).

V februarju 2024 smo pričeli z aktivnim vključevanjem javnosti v proces, izvedeno je bilo posvetovanje na temo Urbanistične zasnove za naselje Šentjernej. Izvedeni delavnici v aprilu sledilo drugo posvetovanje, tokrat bomo obravnavali preostali prostor celotne občine. Območje odprtega prostora in ostale poselitve se iz vidika rabe prostora in izzivov, ki se tam pojavljajo nekoliko razlikuje od naselja Šentjernej. Kakšne so tu prepoznane kvalitete ter razvojne težnje, se želimo z vami pogovoriti na naslednji delavnici, ki bo potekala: v sredo, 17. aprila, od 17. do 19. ure v Kulturnem centru Primoža Trubarja.

Dogodek organizirata Občina Šentjernej in izdelovalec prostorskega akta podjetje LOCUS d. o. o. Podrobnejši program dogodka bo v začetku aprila objavljen na spletni strani občine. Želimo si aktivnega sodelovanja vseh udeležencev. Zbrana mnenja, predlogi in podatki

bodo obravnavani ter smiselno uporabljeni v nadaljnjih korakih izdelave strokovnih podlag.

Da bi dogodek lahko čim uspešneje pripravili, vas prosimo, da svojo udeležbo predhodno najavite in sicer najkasneje do petka, 12. aprila na:

• elektronski naslov: vesna.mancini@sentjernej.si

• ali na telefon 0739-33-566.

V upanju na uspešno sodelovanje vas lepo pozdravljamo in se veselimo dela z vami.

‹ nazaj