Iz babičine shrambe: slani mafini s šparglji
13.4.2024 | 17:40
Izvrstno se priležejo za zajtrk, malico ali na pikniku. Jemo jih lahko tople ali hladne. Sama jih pripravljam najraje z divjimi šparglji, če jih nimate, pa uporabite gojene zelene šparglje.
Sestavine (za 12 mafinov)
200 g očiščenih špargljev
150 g slanine
240 g moke
1 pecilni
sol, poper
2 jajci
250 g navadnega jogurta
Od 100 do 130 g naribanega sira
šopek drobnjaka
Priprava
1. Šparglje operemo in narežemo na majhne koščke. Na kocke narežemo tudi slanino. Oboje prepražimo v ponvi in pustimo, da se ohladi.
2. Medtem v skledi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol, poper. V drugi posodi stepemo jajci, dodamo jim še jogurt. V jajčno zmes počasi dodajamo moko in preostale suhe sestavine ter vse zmešamo. Dodamo še šparglje, slanino, sesekljan drobnjak in riban sir. Malo sira prihranimo, da ga bomo potresli po vrhu mafinov. Vse dobro premešamo.
3. Pekač za mafine namastimo z oljem ali obložimo s papirnatimi modelčki in vanje z žlico naložimo testo. Po vrhu potresemo še malo ribanega sira. Pečemo 25 minut na 180 stopinjah Celzija.
NAMIG
Pripravimo jih lahko tudi en dan vnaprej in spravimo v hladilniku.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 15., 9. april, 2024.
Metka McCully Žigon
Na novi lokaciji zabrnele kamere šova...
FranciD: Že nešteto let enak šov, prepir,...
Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi;...
Jožko: "Doog chaser" napravico (cca 15€), je...
DL: Kdaj ukinjen dvosmerni promet na...
miha: Tole je pa čudovita ideja. Kar...
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
Zbrali smo se prvič po 55 letih
sre, 15.5.2024
DL: Agroservis - Upoštevali pripombe krajanov
sre, 15.5.2024
DL: Portret tedna - Janez Selak
tor, 14.5.2024
Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi; ubili že nekaj mačk
pon, 13.5.2024
DL: Pol stoletja Tabakuma - Ne le prodaja, tudi nasvet
tor, 14.5.2024