Preprost recept za drugačno velikonočno šunko
29.3.2024 | 13:50
Seveda lahko skuhate šunko, ponudite hren, kumarice in pirhe, pa bodo vsi zadovoljni. Lahko pa šunko ponudite tudi na bolj zanimiv način, na primer v hamburgerju ali pa z omleto.
Šunka v vinski omaki
Sestavine za 4 porcije:
1 čebula
5 brinovih jagod
1 žlica kisa
50 ml olja
50 g navadne moke
300 ml juhe
100 ml belega vina
sol
100 ml smetane
600 g prekajene šunke
približno 2 žlici toast šunke
1 majhen por
pest sesekljanih zelišč (peteršilj, timijan ...)
Priprava:
1. Čebulo olupimo, drobno narežemo in damo v ponev. Dodamo brin, kis in približno 5 žlic vode. Mešanico zavremo in na hitro pokuhamo.
2. Olje in moko premešamo in popražimo. Prelijemo s hladno juho in stepemo. Osnovo za omako razredčimo z vinom in zavremo. Vmešamo kuhano čebulo z brinom. Omako počasi dušimo približno 10 minut.
3. Omako precedimo in jo damo nazaj v ponev. Začinimo s soljo, dodamo smetano in segrejemo.
4. Šunko narežemo na rezine in prepražimo na malo olja. Prestavimo v pekač, prelijemo z omako in pečemo približno 10 minut v pečici, ogreti na 190 °C. Pred serviranjem potresemo z drobno narezanim porom in zelišči.
Liza Maja
DL: Inšpektorica na bolniški, redarja ni
FranciD: Pa toliko ciganov na socialni!
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
Irena Yebuah Tiran: Moža spoznala že v osnovni šoli
pet, 26.4.2024
DL: Novosti na kmetiji Karlovček - Jabolka brez ostankov škropiv
čet, 25.4.2024
Magnifico jo išče že 30 let: Katera je rekla ''Magnifico, I love you?''
pet, 26.4.2024
Srečanje upokojenih članov SVIZ OO Novo mesto
čet, 25.4.2024
DL: Nasmejane novomeške 'kabinetke'
pet, 26.4.2024