Zbor članov otoških upokojencev

28.3.2024 | 11:00

Zahvala članom upravnega odbora

Zahvala članom upravnega odbora

Stanka Bučar, Miha Macedoni in Joži Tratar

Stanka Bučar, Miha Macedoni in Joži Tratar

Delovno predsedstvo

Delovno predsedstvo

Zbor članov otoških upokojencev
Zbor članov otoških upokojencev
Zbor članov otoških upokojencev

V četrtek popoldne, 21. marca, je v Kulturnem domu Otočec potekal letni zbor članov otoških upokojencev. Začeli so ga slovesno s slovensko himno.

V uvodu je članica Zdenka Dragman zanimivo predstavila našo »firmo« upokojencev. Dejala je, da nas je vedno več, v firmi so vsako leto novi obrazi. Na humoren način je predstavila dejavnosti firme, predvsem športne. Spodbujala je k pridružitvi novih članov. Napisala je tudi pesem in jo recitirala.

Vse zbrane je pozdravil podpredsednik Društva upokojencev Otočec Jože Tori in nas seznanil s potekom zbora članov. Izvolili smo delovno predsedstvo. Prisotnih je bilo 132 članov od 260-ih. Podpredsednik Jože Tori nas je seznanil s spremembami pravil DU Otočec. Pravila so smerokaz za naše nadaljnje delo, ki smo jih tudi sprejeli.

Predsednik Tone Turk je podal poročilo o delu društva v preteklem letu. Z enominutnim molkom smo počastili spomin na lani umrlih 6 članov. Ob 15-letnici smo razvili nov prapor, izdali bilten, zbrali 1900,00 € za prizadete v ujmi, denarna sredstva pa nakazali potrebnim preko Karitasa. Izvedli so mesečno po dva pohoda, sodelovali v projektu Spoznajmo Dolenjsko in se udeležili skupnih torkovih pohodov, Martinovega pohoda, tradicionalnega srečanja na Vinjem vrhu. Aktivni so bili na športnih področjih in se udeležili tekmovanj ter preventivne delavnice z naslovom Varnost v cestnem prometu na Policijski postaji Novo mesto. Delo so zaključili s silvestrovanjem. Tone Turk je dejal, da je bilo opravljenega veliko dela in naj ostane tako tudi v bodoče.

Predstavniki so podali finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora in poročilo referenta za šport. Iz poročil je bilo zaznati delavnost društva. Sledila je razprava in sprejem poročil. Zaradi pisne odstopne izjave predsednika društva Toneta Turka smo opravili izredne volitve. Vida Kalem, predsednica kandidacijske komisije za izredne volitve je podala poročilo. Zbor članov je potrdil odstopne izjave članov upravnega odbora in tajnika. Predstavil se je kandidat za predsednika društva, Stanko Pintar, ki so ga na zboru potrdili. Potrdili so še člane častnega razsodišča in člane nadzornega odbora. Sprejeli so plan dela, ki ga je vsak član že prejel domov, in finančni plan za leto 2024. Težava društva je, ker nimajo svojega prostora za izvajanje dejavnosti.

Zahvalili so se članom upravnega odbora, ki so prenehali s funkcijo, vanj pa so v vseh letih delovanja vložili mnogo časa in dela. Stanka Bučar, Miha Macedoni in Joži Tratar so opravljali to funkcijo od vsega začetka delovanja. Po končanem zboru je ob pogostitvi sledilo družabno srečanje.

Helena Murgelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava